Harry ja Meghan viettävät toista hääpäiväänsä tänään – muistatko tämän yltiöromanttisen hetken, kun prinssi Harry lausui mystiset sanat rakkaalleen alttarilla?

6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se tarkoittaa

Harry ja Meghan sanoivat toisilleen tahdon kaksi vuotta sitten. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan viettävät tiistaina 19. toukokuuta toista hääpäiväänsä. Herttuapari meni naimisiin kaksi vuotta sitten St. Georgen kappelissa Windsorin linnassa ja vihkitilaisuuteen osallistui noin kuusisataa kutsuvierasta. Frogmore Housessa järjestettyyn hääjuhlaan osallistui pariskunnan 200 läheisintä ystävää sekä perheenjäsentä. 

Häät olivat globaali spektaakkeli, joita seurattiin ympäri maailman henkeä pidätellen. Katsojat seurasivat silminnähden rakastunutta paria, jotka hymyilivät toisilleen lempeästi ja lämpimästi koko päivän ajan. Alttarilla nähtiin myös erityisen herkkä hetki, kun Harry lausui Meghanille jotain, mitä huuliltalukijat yrittivät kiihkeästi selvittää. 

Mitä ilmeisimmin prinssi lausui rakkaalleen näin: 

– Olet uskomaton, Harry totesi hymyillen Meghanille. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ennen kuin Harry ja Meghan menivät naimisiin, olivat monet toivoa täynnä: yhdysvaltalaisen, näyttelijänä työskennelleen Meghanin, joka oli muun muassa äänekäs feministi ja tasa-arvon kannattaja, toivottiin olevan moderni tuulahdus, joka pölyttäisi ummehtunutta brittimonarkiaa.

Hyväntuulista ja aina tyylikästä naista ihailtiin ja arvostettiin suuresti ja kuninkaallisia häitä odotettiin innolla. Monien mieleen on piirtynyt muun muassa kuvat Meghanin ja kuningatar Elisabetin ensimmäisestä yhteisestä edustustilaisuudesta, kun kaksikko oli yhtä hymyä toisilleen vain kuukausi Meghanin ja Harryn satuhäiden jälkeen. 

Pian hehkutus kuitenkin kaikkosi ja erityisesti Meghan alkoi samaan runsaasti kritiikkiä osakseen brittiläisissä medioissa milloin mistäkin. Tuoretta herttuatarta soimattiin niin kynsilakan väristä, sopimattomasta edustusasusta, sekä huhujen perusteella vaativasta käytöksestään

Vaikka Harry ja Meghan eivät ole suoraan ottaneet kantaa useisiin heistä ja erityisesti Meghanista tehtyihin väitteisiin, ovat he silti osoittaneet vahvasti sen, etteivät he aio niellä saamaansa kohtelua. Tammikuussa 2020 pariskunta ilmoitti vetäytyvänsä kevään aikana kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskentelevänsä jatkossa taloudellisesti itsenäisinä sekä muuttavansa Pohjois-Amerikkaan.

Pariskunnalla on myös tällä hetkellä vireillä oikeusjuttu Mail on Sunday -lehteä sekä sen emoyhtiötä Associated Newspapersia vastaan. Herttuapari syyttää lehteä siitä, että se julkaisi Meghanin isälleen Thomas Marklelle lähettämän yksityisen kirjeen laittomasti ja lisäksi kirjeestä oli otettu pois sanoja ja lauseita, millä on johdatettu lukijoita tarkoituksellisesti harhaan. 

Keväällä 2020 Harry ja Meghan ilmoittivat myös kieltäytyvänsä jatkossa yhteistyöstä neljän suuren brittimedian kanssa, ellei se ole aivan välttämätöntä heidän asianajajiensa välityksellä. Herttuaparin listalla olevan mediat ovat Mail, Express, Mirror sekä Sun. 

Siitä lähtien kun Harry ja Meghan menivät naimisiin, ovat he pyrkineet elämään mahdollisimman yksityistä elämää, mikä puolestaan on pahoittanut nimenomaan Isossa-Britanniassa monien mielen. Pariskunta halusi muun muassa pitää salassa mahdollisimman monet esikoisensa Archie Harrisonin syntymään sekä ristiäisiin liittyvät asiat, mikä oli monelle kritisoijalle liikaa.

Harryn ja Meghanin ero kuninkaallisesta perheestä tuli viralliseksi maalis-huhtikuun vaihteessa.Tällä hetkellä pari asuu esikoisensa Archien kanssa Los Angelesissa, josta he etsivät uutta, pysyvää kotia. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja