Prinssi Harrylta ja herttuatar Meghanilta tiukka ja ennennäkemätön kannanotto – kieltäytyvät jatkossa yhteistyöstä isojen brittimedioiden kanssa

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se tarkoittaa

Harry ja Meghan ilmoittivat päätöksestään lehtien päätoimittajille sunnuntaina.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat sunnuntai-iltana 19. huhtikuuta, etteivät he enää tule tekemään minkäänlaista yhteistyötä suuren brittiläisen iltapäivälehden kanssa. Listalla ovat Mail, Sun, Express sekä Mirror. Herttuapari lähetti sunnuntai-iltana edellän mainittujen lehtien päätoimittajille viestin, jossa he kertoivat asettavansa itselleen uudet mediasuhdekäytännöt, eivätkä he enää "tarjoa itseään klikkien sekä vääristymien talouden valuutaksi". 

Kirjeessään herttuapari sekä heidän edustajansa kertovat, että pari lopettaa vastaamisen tiedusteluihin, jotka tulevat toimittajilta, jotka työskentelevät jossakin neljästä listalla olevasta mediasta. Viestin mukaan Harry ja Meghan eivät aio tehdä lainkaan yhteistyötä tai tarjota vahvistuksia kyseisille medioille mistään, ellei se ole välttämätöntä heidän asianajajiensa kautta.  

– On erittäin huolestuttavaa, että median vaikutusvaltainen osa on monien vuosien ajan eristänyt itsensä siitä vastuusta, mitä he sanovat, vaikka he tietävät sen olevan vääristynyttä, väärää sekä päällekäyvää syiden yli. Kun vallasta nautitaan ilman vastuuta, meillä kaikilla oleva luottamus tähän erittäin tarvittuun toimijaan on heikentynyt. 

Herttuaparin kirjeen mukaan heidän mielestään vapaa lehdistö on kaiken demokratian perusta, joka paljastaa yhteiskunnan epäkohdat ja kertoo tarinat jotka muutoin jäisivät pimentoon sekä toimii valtaapitävien vahtina. Pari kuitenkin kertoo kirjeessään sen olleen liikaa, että he ovat nähneet kuinka heidän tuntemiensa ihmisten sekä myös tuntemattomien elämät on revitty sijoiltaan sen tähden, että "hekumallinen juoruilu lisää mainostuloja".

Harry ja Meghan halusivat lisäksi selventää, ettei heidän uusissa käytännöissään ole kyse kritiikin välttämisestä, julkisen keskustelun hiljentämisestä tai paikkansa pitävän uutisoinnin sensuroimisesta. 

– Medialla on täysi oikeus raportoida sekä omata mielipide Sussexin herttuasta ja herttuattaresta, hyvässä tai huonossa. Mutta se ei voi perustua valheeseen. 

Pari ilmaisi kirjeessään kuitenkin odottavansa innolla yhteistyön tekemistä tulevien journalistien sekä ruohonjuuritasolla toimivien mediaorganisaatioiden kanssa valaistakseen asioita sekä ilmiöitä, jotka tarvitsevat kipeästi huomiota. 

Harry ja Meghan siirtyivät sivuun kuninkaallisista velvollisuuksistaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Herttuapari muutti alle vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa Yhdysvaltoihin ja tällä hetkellä he etsivät pysyvää kotia Los Angelesista. 

Lähde: E! News

Lue myös:

    Uusimmat