Megxitistä tulee virallista tänään – tästä syystä herttuatar Catherine on historiallisen kuninkaallissopan suurin voittaja

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättävät hovin virallisesti tänään, tiistaina 31. maaliskuuta. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan järkyttivät maailmaa tammikuun alussa ilmoittamalla aikovansa siirtyä sivuun kuninkaallisista velvollisuuksistaan, aikovansa jatkossa työskennellä taloudellisesti itsenäisinä brittihovista sekä muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. Viimeisen kerran herttuapari nähtiin edustamassa muiden kuninkaallisten rinnalla maanantaina 9. maaliskuuta Kansainyhteisön juhlapäivän jumalanpalveluksessa Westminster Abbeyssa. 

Harryn ja Meghanin erosta brittihovista tulee virallista tiistaina 31. maaliskuuta. Tämän jälkeen herttuapariin ei enää viitata HRH-titteleillä (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) eikä heitä nähdä enää edustustehtävissä muun kuninkaallisen perheen rinnalla. 

Meghan ja Harry saivat lopulta mitä halusivat: tilaisuuden elää vapaampaa elämää. Tilanteen suurimman voittajan on kuitenkin analysoitu yllättävästi olevan Harryn isoveljen prinssi Williamin vaimo herttuatar Catherine.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tiedetään joutuneen valtavan maailmanlaajuisen mediapaineen alle muutaman kuluneen vuoden aikana – sekä kärsineen siitä valtavasti. Herttuaparista esitettiin syksyllä 2019 maailmalla kohahduttanut dokumentti, jossa Meghan muun muassa kertoi, ettei hän ole voinut viime aikoina kovinkaan hyvin

Vaikka usea on saattanut unohtaa, niin myös herttuatar Catherine kävi aikoinaan läpi valtavan mediaprässin seurustellessaan prinssi Williamin kanssa. Catherine ja William tapasivat toisensa yliopistossa, eikä tulevan kuninkaan deittailua todellakaan tehty Catherinelle helpoksi. Catherine sai osakseen hyvinkin ankaraa kohtelua muun muassa brittilehdistön taholta ja joutui toden teolla totuttelemaan valtavan huomion kohteena olemiseen. Catherine ja William menivät naimisiin vuonna 2011.

Näin ollen Catherinen kuninkaallisen elämän alku ei missään nimessä ollut helppo. Näistä ajoista on kuitenkin vierähtänyt jo pitkä tovi, ja varsinkin viime aikoina Catherinea on ylistetty hänen tavastaan hoitaa kaikenlaiset tilanteet ja vastoinkäymiset rauhallisesti sekä tehokkaasti. 

Lisäksi Meghanin ja Harryn poistuminen kuninkaallisesta perheestä on tehnyt Catherinesta entistä suositumman kansalaisten keskuudessa. 

– Kun Meghan ja Harry menivät naimisiin, oli olemassa riski, että herttuapari jättäisi Williamin ja Catherinen varjoonsa, kuninkaallinen elämäkertakirjailija Penny Juror arvioi. 

– He olivat paljon karismaattisempia sekä eksoottisempia. Vertailun vuoksi, Catherine, jonka olemme oppineet tuntemaan aika hyvin, ei ollut enää se kulmakunnan uusi tyttö. 

Harryn ja Meghanin lähtö hovista on Jurorin mukaan saanut ihmiset ajattelemaan toisin. Toisaalta joidenkin arvioijien mukaan Catherine itse ei ole ollut kuitenkaan lainkaan mielissään Harryn ja Meghanin lähdöstä, vaikka se olisikin kasvattanut hänen suosiotaan. 

– Rehellisesti, luulen, että Catherine on ottanut tämän kaiken aika raskaasti. Hän, Harry ja William olivat joskus niin onnellinen trio. Hänen mielestään kaikki, mitä on nyt tapahtunut, on erittäin surullista, Vanity Fairin kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Katie Nichollsin lähde arvioi. 

Lisäksi nyt, kun Harry ja Meghan poistuvat hovista, joutuvat William ja Catherine työskentelemään kahta kauheammin täyttääkseen sen edustusaukon, jonka Sussexin herttuapari poistuessaan jättää. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja