Asiantuntija tylyttää Harryn ja Meghanin päätöstä salata ristiäisten yksityiskohdat: "Lapsellista ja naiivia"

Harryn ja Meghanin salailu on suututtanut sekä kansan että asiantuntijat. 

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin päätös pitää poikansa Archien ristiäiset ja niihin liittyvät yksityiskohdat salassa on herättänyt paljon kritiikkiä. Pariskunta on kertonut, ettei aio paljastaa Archien kummien henkilöllisyyttä. Yleisö ei pääse kurkistamaan kastetilaisuuteen lainkaan, sillä tv-kameroita on kielletty kuvaamasta tilaisuuteen saapuvia vieraita.

Kuninkaallinen asiantuntija Phil Dampier tuntee Harryn ja Meghanin hyvin, sillä hän on kirjoittanut pariskunnan rakkaustarinasta kirjan Royally Suited. Kuninkaallisten elämästä 30 vuoden ajan raportoinut Dampier kutsuu päätöstä ”lapselliseksi ja naiiviksi”.

– En yllättyisi, jos kuningatar Elisabet tai prinssi Charles jossain vaiheessa keskustelisi aiheesta heidän kanssaan teekupposen äärellä. Mikä tekee heistä niin erilaisia kuin muista kuninkaallisista, jotka ilomielin kertovat tällaiset asiat?

Harryn ja Meghanin päätös salata ristiäiset on närkästyttänyt erityisen paljon siksi, että vasta viime viikolla uutisoitiin herttuaparin käyttäneen uuden kotinsa remontointiin 2,7 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. 

– Vaikuttaa siltä, että he haluavat ottaa rusinat pullasta, Dampier kommentoi.

Majesty Magazinen päätoimittaja Ingrid Seward kertoo, ettei muista, että yhdenkään kuninkaallisen lapsen kummeja olisi aiemmin salattu.

– Ongelma on, että Harry ja Meghan haluavat tehdä kaiken omalla tavallaan, hän totesi.

– Se, ettei mediaa päästetä tilaisuuteen, kieltää monilta ihmisiltä harmittoman ilon, Harrysta elämäkerran kirjoittanut Penny Juror lisäsi.

Archien ristiäisten yksityiskohdat päätynevät joka tapauksessa julkisuuteen, sillä lain mukaan kaikki Englannin kirkkoon kastetut lapset kirjataan julkiseen rekisteriin riippumatta siitä, onko kastetilaisuus yksityinen vai julkinen.

Kuka tahansa pääsee tarkastelemaan tietoja 30 punnan maksua vastaan. Rekisteriin kirjataan esimerkiksi syntymä- ja kastepäivä, kummit sekä kasteen toimittanut pastori.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat