Ennennäkemättömät viestit julki – tällaisia viestejä Meghan ja Harry lähettivät kohuisä Thomas Marklelle ennen parin häitä: "Jos rakastat Megiä ja haluat toimia oikein"

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se tarkoittaa

Herttuatar Meghanin asianajajat julkistivat liudan viestejä, joita herttuapari lähetti Meghanin isälle Thomas Marklelle toukokuussa 2018.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan sanoivat toisilleen tahdon ja menivät naimisiin 19. toukokuuta 2018. Herttuapari vihittiin St. Georgen kappelissa ja hääjuhlia vietettiin Windsorin linnassa. 

Satumaista päivää varjosti kuitenkin välikohtaus Meghanin isän Thomas Marklen kanssa. Marklen oli tarkoitus taluttaa tyttärensä alttarille, mutta hän peruikin tulonsa häihin juuri ennen juhlapäivää terveyssyihin vedoten. Juuri ennen häitä tuli myös ilmi, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzien kanssa ja lavastanut kuvia itsestään valmistautumassa häihin. 

Tapahtuneen jälkeen Marklen ja hänen tyttärensä Meghanin välit ovat olleet suuren spekulaation kohteena. Markle on itse valittanut suureen ääneen medialle, ettei hän ole saanut yhteyttä tyttäreensä pitkään aikaan, sinnikkäistä pyrkimyksistä huolimatta. 

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry sen sijaan ovat haastaneet brittiläisen sanomalehden Mail on Sundayn sekä sen emoyhtiön Associated Newspapersin oikeuteen sen julkaistua yksityisen kirjeen, jonka Meghan oli lähettänyt isälleen elokuussa 2018. Meghanin mukaan lehti olisi julkaissut kirjeen laittomasti.

Prinssi Harryn tekemän lausunnon mukaan lehti olisi johdattanut lukijoita tarkoituksellisesti harhaan artikkelissa jättämällä pois osioita, lauseita ja tiettyjä sanoja. Mail on Sundayn mukaan Markle oli paljastanut kirjeen sisällön sen jälkeen, kun Meghanin ystävä oli kertonut kirjeen olemassaolosta puolestaan People-lehdelle sekä lehden edustaja kiistää, että herttuattaren kirjettä olisi muokattu millään tavalla. 

Herttuatar Meghanin tuoreen lausunnon mukaan hän ei antanut ystävilleen lupaa puhua asiasta Peoplelle. Juridisten asiakirjojen mukaan Meghan olisi kieltänyt ystäviään puhumasta kirjeestä tai sen sisällöstä, mikäli olisi antanut ystävilleen luvan haastatteluille. 

Meghanin asianajajat julkaisivat maanantaina 20. huhtikuuta asiakirjoja, jotka ovat vastaus Mail on Sundayn väitteille oikeuskäsittelyssä, jonka seuraava vaihe alkaa Isossa-Britanniassa tulevana perjantaina.

Uudet juridiset asiakirjat paljastavat viestejä, joita Meghan ja Harry lähettivät Thomas Marklelle heidän häidensä alla toukokuussa 2018. Viestien perusteella sekä Meghan että Harry yrittivät saada yhteyden Markleen, joka kärsi rintakivuista ja joutui sairaalaan juuri ennen häitä. 

– Olen soittanut ja viestittänyt mutten ole kuullut sinusta, joten toivon, että voit hyvin, Meghan viestitti isälleen asiakirjojen mukaan 6. toukokuuta 2018. 

Asiakirjojen mukaan Meghan yritti järjestää isälleen salassa ja yksityisesti erilaisia apuja tilanteeseen, yrittäen olla kiinnittämättä kuitenkaan median huomiota. Tämän mukaan Meghan pyrki suojelemaan isäänsä äkillisesti kasvaneelta mediahuomiolta sekä suositteli tämän pitävän matalaa profiilia kuninkaallisiin häihin asti.

14. toukokuuta Markle ilmoitti, ettei hän pystyisi osallistumaan häihin terveydentilansa takia. Asiakirjojen mukaan Harry yritti soittaa appiukolleen noin puolen tunnin ajan sekä lopulta myös lähetti tälle tekstiviestejä. Prinssi Harryn tekstiviestejä löytyy niin ikään asiakirjoista. 

– Tom, Harry tässä ja soitan sinulle nyt. Vastaa, ole niin kiltti. 

– Tom, Harry tässä taas! Minun todella pitää puhua kanssasi. Sinun ei tarvitse pyytää anteeksi, ymmärrämme olosuhteet mutta asioiden vieminen julkisuuteen tekee tilanteesta ainoastaan pahemman. Jos rakastat Megiä ja haluat toimia oikein, ole hyvä ja soita minulle. On kaksi muutakin vaihtoehtoa, jotka eivät vaadi sitä, että sinun tarvitsisi puhua medialle, joka sattumalta loi tämän koko tilanteen. Joten ole hyvä ja soita minulle, jotta voin selittää. Meg ja minä emme ole vihaisia, meidän pitää vain puhua kanssasi. Kiitos. 

– Niin, ja lehdistölle puhuminen tulee kostautumaan, usko minua Tom. Vain me voimme auttaa sinua, niin kuin olemme yrittäneet alusta alkaen. 

Tuoreista asiakirjoista ilmenee myös Meghanin saaneen tietää isänsä saamasta sydänkohtauksesta sen jälkeen, kun Markle oli itse kertonut asiasta yhdysvaltalaiselle TMZ-sivustolle. Asiakirjojen mukaan Markle viestitti tyttärelleen 15. toukokuuta, ja Meghan puolestaan vastasi hänelle tekstiviestillä. 

– Olen yrittänyt saada sinuun yhteyden koko viikonlopun ajan, muttet vastaa puheluihimme tai mihinkään viesteihin. Olemme erittäin huolissamme terveydestäsi ja tehneet kaikkemme suojellaksemme sinua, mutta en tiedä mitä voimme tehdä, jos et vastaa. Tarvitsetko apua? Voimmeko lähettää turvatiimin luoksesi jälleen? Olen niin pahoillani kuullessani, että olet sairaalassa, mutta sinun pitää olla yhteydessä meihin. Missä sairaalassa olet?

– Harry ja minä teimme päätöksen aiemmin tänään, että lähetämme saman turvatiimin, jonka käännytit pois luotasi tänä viikonloppuna luoksesi varmistaaksemme, että olet turvassa. He ovat käytettävissäsi heti, kun tarvitset heitä. Ole kiltti ja soita meille niin pian kuin voit. Kaikki tämä on äärimmäisen huolestuttavaa, mutta terveytesi on kaikista tärkeintä. 

Tuoreet asiakirjat esiteltiin julkisuudessa sen jälkeen, kun Harry ja Meghan ilmoittivat edustajiensa kautta neljälle suurelle brittimedialle sunnuntai-iltana 19. huhtikuuta, etteivät he tule tekemään jatkossa lainkaan yhteistyötä kyseisten medioiden kanssa. Neljän median listalla ovat Sun, Daily Mail, Mirror sekä Express. Herttuapari kertoi olevansa huolissaan kyseisten iltapäivälehtien tavasta käyttää valtaansa vastuuttomasti sekä olla vastaamatta julkaisuidensa todenmukaisuudesta. 

Harry ja Meghan vetäytyivät virallisesti syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan maalis-huhtikuun vaihteessa ja muuttivat alle vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa Yhdysvaltoihin, josta Meghan on itse kotoisin. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat