Harkovaa pommitetaan tauotta: Ukraina syyttää iskusta 330 hengen psykiatriseen sairaalaan, osa potilaista liikuntakyvyttömiä – "Kansanmurha"

Ukraina syyttää venäläisjoukkoja iskusta psykiatriseen sairaalaan Izyumin kaupungissa Harkovan alueella. Kuvernöörin mukaan kyseessä on julma hyökkäys siviilejä kohtaan.

Kuvernööri Oleh Synegubovin mukaan sairaalassa oli iskun aikaan 330 ihmistä, joista osa oli liikuntakyvyttöminä pyörätuoleissaan. Noin 70 ihmistä oli saatu evakuoitua aiemmin.

Kuvernöörin mukaan iskun uhrien määrää ollaan vasta arvioimassa.

– Tämä on sotarikos siviilejä vastaan ja kansanmurha Ukrainan valtiota kohtaan, Synegubov totesi Telegram-päivityksessään.

Uutistoimisto Reuters ei ole vielä saanut vahvistusta tapauksessa, sillä Harkovan alue on ollut ankaran tykistötulen kohteena lähes saman tien, kun taistelut Ukrainassa yltyivät 24. helmikuuta.

Ukrainan viranomaisten mukaan Venäjä iski aiemmin sairaalaan Mariupolissa. Kolme kuoli, yksi heistä oli lapsi.

Harkovaa pommitetaan kaupungin pormestarin Ihor Terekhovin mukaan nyt tauotta. Sodan alettua jo 48 kaupungin kouluista on tuhottu. Venäjä on kiistänyt kohdistavansa iskuja siviilikohteisiin ja kutsuu sotaa ”erikoisoperaatioksi”.

Katso myös:Venäjän propagandakoneisto sai taas uusia kierroksia: Ukrainan kehittää biologisia aseita ja käyttää muuttolintuja ja lepakoita niiden levittämiseen

 

Venäjän propagandakoneisto sai taas uusia kierroksia: Ukrainan kehittää biologisia aseita ja käyttää muuttolintuja ja lepakoita niiden levittämiseen 0:27

Lue myös:

    Uusimmat