Hammaslääkärit älähtivät TikTokin halloween-ilmiöstä – älä missään nimessä käytä kynsiliimaa näin!

Tiktokin twerkkaushaaste saattaa ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!” 1:58
Aiemmin Tiktokin twerkkaushaaste saattoi ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!” Katso videolta, kuinka provosoiva koreografia onnistuu sitä kokeilemaan uskaltautuneilta. 

Hammaslääkärit älähtivät trendistä, jossa omien hampaiden päälle liimataan vampyyrihampaita.

Jo aiemmin TikTok-ilmiö sai hammaslääkärit muistuttamaan kansaa kiireesti siitä, ettei hampaita koskaan tule viilata kotioloissa. Videopalvelussa leviää kuitenkin jo toinen hammastrendi, joka sekin on vahingollinen, kertoo Insider.

Halloween-kuukauden vanavedessä videopalveluun on rantautunut videoita, joissa nuoret liimaavat hampaisiinsa muoviset vampyyrihampaat, tai lisäävät kulmahampaisiinsa akryylikynnet kynsiin tarkoitetulla liimalla. Useilla videoilla nuoret lopulta panikoivat, kun hampaat eivät lähdekään enää irti.

Varoitusvideo liiman käytöstä. Älä tee sitä! Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kynsiliimaa ei missään nimessä tule käyttää 

Lienee sanomattakin selvää, ettei hampaisiin kannata itse liimata mitään. Kynsiliimaa ei ole tarkoitettu suun alueelle, eikä sitä tulisikaan käyttää mihinkään muuhun kuin kynsiin. 

Kynsiliima ärsyttää ihoa ja silmiä, minkä lisäksi se saattaa ärsyttää hengitysteitä. Se myös liimaa voimakkaasti. Jos kynsiliimaa joutuu iholle, iho tulee pestä runsaalla vedellä ja saippualla. Tarvittaessa hakeudutaan lääkäriin.

Liimattuja keinohampaita ei saa kiskoa tai repiä, sillä oikeat hampaat voivat vahingoittua tai haljeta samalla. Hampaita liimaamaan sortuneen kannattaisi suunnata suoraan hammaslääkäriin, huomauttaa oman TikTok-videon aiheesta tehnyt lääkäri Julie Davis.

– Soita hammaslääkärille turvallista irrotusta varten! Ole hyvin varovainen, kunnes ne putoavat, tai kunnes lääkäri poistaa ne! hän kertoo videollaan.

Suun alueelle on omat kiinnitysvoiteensa

Suun alueelle on olemassa esimerkiksi hammasproteesin kiinnitykseen käytettävää kiinnitevoidetta, jolla myös vampyyrihampaat voi kiinnittää esimerkiksi kuvien oton ajaksi.

– Jos käytät akryylikynsiä hampaina, käytä hammasproteesiliimaa. Se on turvallista ja helppo poistaa, detroitilainen lääkäri Z. Mackie sanoo omalla videollaan.

Hammaslääkäri neuvoo käyttämään proteesin kiinnitykseen käytettävää kiinnitevoidetta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.


Lue myös:

    Uusimmat