Ääni, jonka jokainen suomalainen tunnistaa! Kun 53-vuotias Reidar liittyi kaksi päivää sitten TikTokiin, meni monelta pasmat sekaisin: "Kaikki tutut eivät tiedä, että minä olen tuo ääni"

Tunnistatko? Reidar, 53,  paljasti kasvonsa TikTokissa ja suomalaisilla meni pasmat sekaisin 0:15
Tunnistatko? Reidar, 53, paljasti tällä videolla kasvonsa TikTokissa ja suomalaisilla meni pasmat sekaisin. Katso 15 sekunnin hittivideo!

Kun Reidar Wasenius liittyi muutama päivä sitten TikTokiin, ei hän osannut aavistaa, miten iso hitti hänen ensimmäisestä videostaan muodostuisi. Kuuntele videolta legendaarinen ja jokaisen suomalaisen puhelimesta tuttu lausahdus.

Reidar Waseniuksella lienee yksi Suomen tunnetuimmista äänistä, mutta moni ei tähän asti ole pystynyt yhdistämään ääntä miehen kasvoihin. Asia kuitenkin muuttui lokakuussa, kun 53-vuotias Reidar päätti liittyä TikTokiin ja latasi sinne ensimmäisen videonsa. Jättihitiksi muodostuneesta videosta kertoi ensimmäisenä Me Naiset. 

"Tavoittelemanne henkilö puhuu juuri nyt toista puhelua"

Videolta paljastuvat kasvot legendaarisen "tavoittelemanne henkilö puhuu juuri nyt toista puhelua" -lausahduksen takaa. Reidar on lukenut nauhalle eri kielillä myös muut tutut lauseet, kuten "valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä". 

Reidar kertoo MTV:lle TikTok-videonsa herättäneen valtavasti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja muuallakin. 

– Erilaisia hämmästyneitä ja hämmentyneitä kommentteja satelee nyt tutuilta kaikista kanavista, että minun ääneni kuulemma kaikuu heillä syyslomalaisten kännyköistä lasten huoneista ja olohuoneiden sohvilta, Reidar nauraa ja jatkaa vielä:

– Osittainhan pandemian keskellä digielämää kun eletään, niin tästä tuli tuhansille teineille TikTok-syysloma ihan noin muutenkin ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Digitaalisista välineistä tässä itse kukin hakee iloa ja hyötyä ja nuoret tietysti myös – etenkin jos vanhemmat ovat töissä eikä lähdetä matkoille.

Reidar kertoo, että moni hänen tutuistaankin yllättyi saadessaan tietää, että mies on puhelimista tuttu ääni. 

– Läheskään kaikki tutut eivät tosiaan tiedä, että minä olen tuo ääni. On ollut helppoa olla tunnistamaton.

Reidar itse muistelee, että alkuperäinen puhelimista tuttu ääninäyte olisi nauhoitettu vuonna 1998. TikTokissa Reidarin videonäyte sai ihmiset suorastaan sekoamaan.

– Tämä on siistein juttu, minkä olen nähnyt pitkään aikaan, eräs käyttäjä hehkuttaa TikTokissa

– Wow, tähän ääneen en odottanut törmääväni TikTokissa, toinen jatkaa.

– Mitä tämä on! Kunnon minblow, kolmas ihmetteli.

Tuttu ääni myös VR:n kuulutuksista

Media- ja yritysmaailman monitoimimiehenä ja ääninäyttelijänä tunnetun Reidarin äänen on varmasti kuullut jokainen suomalainen joko puhelimessaan tai junalla matkustaessaan. Vuonna 2014 Reidar nimittäin värvättiin lukemaan VR:n kuulutusäänet ja näin miehestä tuli VR:n virallinen junaääni.

 – En ole kyllä tottunut, enkä tiedä totunko koskaan siihen, että oma ääni tulee sieltä kaiuttimista, Reidar Wasenius kertoi MTV:n haastattelussa vuonna 2016.

Kuuntele alta Reidarin junaääninäyte vuodelta 2016:

VR:n junaääni kertoo miltä tuntuu, kun kuulee oman äänen junassa 0:41

Lue myös:

    Uusimmat