Mainos

Hammasharjaa ei kannattaisi missään nimessä säilyttää kylpyhuoneessa – tässä syy

Pidätkö hammasharjaa kylpyhuoneessa? Lähes kaikki meistä säilyttävät kylpyhuoneessa käytännöllisyyden ja tilanpuutteen vuoksi sinne kuulumattomia tavaroita ja tuotteita. 

Kosteus ja vaihteleva lämpötila tekevat kylpyhuoneesta epäsopivan säilytyspaikan monille tavallisille tuotteille. Seuraavien tavaroiden säilytyspaikkaa kannattaa pohtia uudelleen. 

Hammasharjat

Hammasharja kuuluu jokaisen kylpyhuoneen vakiovarustukseen. Tutkijoiden mukaan tällä yleisellä tavalla on kuitenkin olemassa omat riskinsä. Quinnipiacin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että kylpyhuoneessa säilytettävät hygieniatuotteet ovat erittäin alttiita ulosteperäisille bakteereille.

Hammasharjasuojan käyttö ei myöskään auta asiaa, itse asiassa päinvastoin. Suoja edistää bakteerien kasvua, sillä se ei päästä harjaa kuivumaan käyttökertojen välillä. Niin naurettavalta kuin se kuulostaakin, hammasharjojen kannattaa antaa kuivua jossain muualla kuin kylpyhuoneessa.

Lääkkeet

Kylpyhuoneen vaihteleva lämpötila ja kosteus saattavat vaikuttaa monien lääkkeiden, kuten ehkäisypillereiden ja särkylääkkeiden tehoon. Kylpyhuoneen olosuhteet saattavat heikentää lääkkeiden tehoa ja vaikuttaa niiden käyttöikään. Säilytä lääkkeitä kylpyhuoneen sijaan kuivassa ja viileässä paikassa, kuten lipaston laatikossa.  

Partakoneen terät

Moni säilyttää partakoneen teriä kylpyhuoneessa, mutta kostea ympäristö voi saada aikaan sen, että metalliset terät hapettuvat ja ruostuvat ennen kuin olet edes päässyt käyttämään niitä. Ellei teriä ole pakattu ilmatiiviiseen pakettiin, etsi uusia paikka varaterien säilytyspaikaksi.  

Kosmetiikka

Meikkien ja kosmetiikkatuotteiden säilyttäminen kylpyhuoneessa voi olla käytännöllinen ratkaisu, mutta kylpyhuoneen kosteus voi pilata kalliit kosmetiikkasi hetkessä. Jos haluta pitää meikkisi kunnossa mahdollisimman pitkään, säilytä tuotteet kuivassa ja viileässä paikassa auringonvalolta suojattuna.

Meikkisiveltimet

Meikkisiveltimet kannattaa pitää poissa kylpyhuoneen pöydältä, missä ne saattavat joutua alttiiksi esimerkiksi vessanpöntöstä huuhtoutuville pisaroille.

Vaikka laittaisitkin siveltimet laatikkoon, kylpyhuoneen kosteus ei tee hyvää näille välineille. Ilmassa oleva kosteus saa bakteerit kukoistamaan javoi aiheuttaa jopa homeen kasvua. Säilytä näitä kasvoillasi käytettäviä siveltimiä ja harjoja vaikka makuuhuoneessa.

Hajuvedet

Hajuvedet ovat erittäin herkkiä valolle ja lämmölle. Jos hajuvesiä säilytetään kylpyhuoneessa pitkään, niiden haju voi muuttua äkkiä eltaantuneeksi. Siirrä siis hajuvedet paikkaan, jossa ne ovat suojassa auringonvalolta ja missä lämpötila pysyy suhteellisen vakiona. Hajuvesi pysyy hyvänä noin kaksi vuotta oikein säilytettynä.

Korut

Aivan kuten partakoneen teriinkin, kosteus voi vaikuttaa negatiivisesti myös koruihin. Korujen metallikiinnikkeet alkavat ruostua ja hopeakorut tummua helposti kosteassa ympäristössä nopeasti. Säilytä koruja mieluummin suljetussa laatikossa toisessa huoneessa.  

Video: Kylpyhuoneen lisäksi myös jatkojohdot kannattaa laittaa ojennukseen. Katso videolta kuinka onnistut! 

Lähde: Prevention

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.