Häkissä odotti yllättävä näky: Kiinalaiseläintarha yritti uskotella rottweilerin olevan susi

Tältä kuulostaa lumileopardin ja kouluttajan välinen keskustelu – ”Lux on poikkeuksellisen puhelias” 1:58
Katso myös: Tältä kuulostaa lumileopardin ja kouluttajan välinen keskustelu!

Xiangwushanin eläintarhan kävijät hämmentyivät viime viikolla, kun he löysivät suden tarhasta koiran.

Vaikka koirat ovat susien jälkeläisiä, kyseessä ei ole sama otus – ellei kyseessä ole kiinalainen eläintarha. 

Vierailijat Xiangwushanin eläintarhassa Xianningissa, Hubein maakunnassa, hieraisivat silmiään tällä viikolla, kun he löysivät eräästä häkistä suden sijasta rottweilerin. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Erään vierailijan kuvaama video häkissa olevasta eläimestä nousi viraaliksi. Mies hämmästelee videolla häkissä olevaa näkyä. Video on katsottavissa esimerkiksi Daily Mail -sivustolla.

– Vuh! Oletko sinä susi?

Mies kertoi Beijing Newsille, että henkilökunnan mukaan tarhassa oli ollut susi aiemmin, mutta ”se oli kuollut vanhuuteen”. 

Harhaanjohtava kyltti piti poistaa

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan eläintarhan työntekijät väittivät, että koira olisi ollut siellä vain hetken. Eläintarhaa kuitenkin käskettiin poistamaan harhaanjohtavan kyltin.

Tietoa rottweilerin kohtalosta ei ole.

Sosiaalisen median käyttäjät onnistuivat vitsailemaan tilanteesta.

– Hanki ainakin husky (se näyttää enemmän sudelta), eräs käyttäjä kommentoi kiinalaisella sosiaalisen median alustalla, Weibossa.

Monet kommentoijat kertoivat olevan myös helpottuneita saadessaan tietää, että koira ei ollut tarhassa tarkoitettuna suden ruoaksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pitäisikö kiinalaiset eläintarhat lopettaa?

Eläinoikeusaktivistit ovat vuosien ajan toistuvasti kritisoineet Kiinan eläintarhoja.

Maan eläinsuojelulait ovat melko rajalliset, mutta niitä on vähitellen viimeisen vuoden aikana tehostettu koronaviruksen vuoksi.

Monet kiinalaiset ovat entistä enemmän kyseenalaistaneet eläintarhojen tarvetta. Ajatuksena on ollut eläintarhojen lopettaminen vähitellen ja niiden korvaaminen suojelu- tai safarialueilla.

Asiasta käytiin keskustelua erityisesti viime huhtikuussa, kun verkkoon levitettiin kuvamateriaalia, jossa masentuneen oloinen tiikeri käveli ympyrää häkissään Pekingin eläintarhassa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: BBC, NYPost, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat