Uhanalainen tiikerikaksikko surmasi hoitajan ja pakeni eläintarhasta Borneossa – toinen karkulaisista ammuttiin kuoliaaksi

Kaksi uhanalaista sumatran tiikeriä pakeni eläintarhasta Singkawangin kaupungissa Borneon saarella tappaen paetessaan eläinten hoitajan, kertoo muun muassa BBC.

Eläimet pääsivät pakenemaan sateiden aiheuttamien maanvyörymien vahingoitetua niiden aitausta. Noin 18-kuiset naarastiikerit purivat ja raatelivat 47-vuotiaan eläintenhoitajan kuoliaaksi ja ilmeisesti surmasivat myös muita aitauksen lähellä olleita eläimiä.

Sulki turistikohteet

Alueella käynnistynyt valtava tiikerinmetsästys sulki alueen turistinähtävyydet ja ihmisiä käskettiin pysymään sisätiloissa. Eläinten etsintä oli viranomaisten mukaan tiheässä viidakossa hankalaa, ja työssä käytettiin apuna muun muassa droneja.

Kaksikko otettiin lopulta kiinni. Toinen niistä onnistuttiin saamaan kiinni tainnutusnuolen avulla, mutta toinen ammutiin, kun aggressiviisen kissapedon tainnutusyritykset epäonnistuivat. Viranomaiset perustelivat eläimen ampumista sillä, että sen pelättiin liikkuvan lähimmälle asuinalueelle.

Sumatran tiikereitä elää tiettävästi luonnossa alle 400 yksilöä.

Lue myös:

    Uusimmat