Haavoittunut isä MTV3:lle: Hän ampui saman tien

Oriveden ammuskeluissa haavoittunut mies on kertonut tapahtumista MTV3 Uutisille. Orivedellä koulussa ammuskellut nuorukainen oli aiemmin ampunut miestä käteen toimistorakennuksessa. Toimistorakennuksessa haavoittunut mies oli koulussa opiskelleen tytön isä.

– Ei käynyt mielessäkään tällainen tilanne. Tunnen pojan vain hyvin pintapuolisesti, isä kertoo MTV3 Uutisille.

Vaikka isää on ammuttu aamupäivällä, hän puhuu haastattelussa rauhallisella ja vakaalla äänellä. Isä kertoo, että ampujalla ja hänen tyttärellään oli aiemmin ollut suhde, mikä oli kuitenkin päättynyt jo aikaa sitten. Nyt tytöllä on uusi poikaystävä.

– Ampuja tuli mitään puhumatta toimistollemme. Hän kysyi minua sihteeriltämme. Tulin paikalle, ja ampuja tuli minua vastaan ase kädessään.

– Hän ampui saman tien. Onni onnettomuudessa, että ensimmäinen oli suutari. Hän joutui virittämään aseen uudelleen.

Ampujalla käytössään valopistooli

Ampuja oli toisen ampumisen jälkeen paennut paikalta. Isällä kesti hetken päästä jaloilleen, sillä käteen osunut luoti oli pyöräyttänyt hänet ympäri. Isän mukaan häntä ammuttiin valopistoolilla.

– Kun pääsin ylös, näin että se oli valoammus. Siellä se kyti nurkassa.

Poliisin mukaan ampujalla oli lupa kolmeen aseeseen. Tämän päivän ammuskeluissa on käytetty kahta eri asetta.

Isä oli jo aiemmin vaimonsa kanssa hakenut ampujalle lähestymiskieltoa.

Isä myös oikaisee tietoja tytön ja entisen poikaystävän karkumatkasta. He katosivat viikkoja sitten, ja poliisi etsintäkuulutti tytön. Isän mukaan tyttö ja poika olivat tällöin jo eronneet, ja hänen tyttärensä pakotettiin mukaan.

– Silloin emme jaksaneet korjata lehtitietoja. Halusimme vain tytön kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat