Haaveiletko "näppärästä" varsi-imurista? Kuluttaja: Siivousjälki vaihtelee, akkukestot huonoja

0:46
Tässä tapauksessa imuri kosti omistajalleen: Murtomies paljastui robotti-imuriksi!

Kuluttajan testissä imuroitiin varsi-imureilla pölyä, karvoja ja hiutaleita. Imureiden siivoustehot vaihtelivat suuresti.

Varsi-imuri voi vaikuttaa johdolliseen versioon verrattuna näppärältä, mutta miten tehokkaita nämä imurit ovat? Kuluttaja-lehti pani 24 imuria testiin.

Tehot vaihtelivat

Kaikissa imureissa kahta lukuun ottamatta oli irrotettava rikkaimuri. Testissä imuroitiin pölyä, karvoja ja hiutaleita matolta sekä pölyä ja murusia lattialta. Rikkaimurilla siivottiin myös hiutaleita ja paperisilppua pöydältä.

Imureiden siivoustehot vaihtelivat testissä suuresti. Kuluttaja huomauttaa, että siivoustehot vaihtelivat samaan tapaan myös aiemmassa "perinteisten" imurien testissä. Paras varsi-imuri voisi tulosten perusteella peitota perinteisen, vaikka tuloksia ei voikaan täysin verrata.

Dyson vei voiton

Testeissä testivoittajaksi nousi Dyson V8 Absolute -imuri. Se imi Kuluttajan mukaan pölyt hyvin, mutta muruset jäivät lattialle.

Kakkoseksi tuli Boschin malli BBH73275, joka putsasi pölyt laattalattialta ja paksulta matolta yhtä hyvin kuin laadukkaat pölypussilliset imurit.  

Dyson nappasi sijat 3–5: kolmossijalle tuli malli V10 Motorhead, neloseksi malli V7 Motorhead ja vitoseksi malli V10 Absolute.

Testin jumbosijalle päätyi Logikin malli L252SV17E.

Akut kestivät heikonlaisesti

Puolet testin imureista imuroi karvoja villamatolta erinomaisesti. Akut sen sijaan kestivät heikonlaisesti: muiden ominaisuuksien ansiosta kärkisijoille päässeiden Dysoneiden akut kestivät täysteholla vain kahdeksan minuuttia imurointia.

Valtaosa testin imureista jätti roskat puulattian rakoihin; lisäksi imureiden säiliöt olivat vaikeita puhdistettavia.

Kuluttajan mukaan alle 300 euron varsi-imuria ei oikeastaan kannata hankkia, koska hyvän perinteisen imurin saa 150–200 eurolla. Johdottomista Electroluxeista parhaimmatkin ovat vain testin keskitasoa kalliista hinnastaan huolimatta.

Lähteet: Kuluttaja.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja