Mainos

Googlen robottiautoilla takanaan jo yli 3 miljoonaa kilometriä

Teknologiajätti Google pyrkii yhä voittamaan suuret autovalmistajat ja saamaan robottiauton ensimmäisenä markkinoille.

Googlen robottiautoja on kehitetty jo vuodesta 2009 lähtien ja niillä on takanaan yhteensä yli 3 miljoonaa kilometriä testiajoa. Viikoittain pottiin kertyy lisää noin 40 000 kilometriä testausta.

Teknologiajätti on toistaiseksi johtavassa asemassa robottiautojen testaamisessa julkisilla teillä. Perinteiset autovalmistajat laajentavat autonomisten autojensa suunnitelmia koko ajan, jotta eivät jäisi Googlen jalkoihin.

Googlen tavoitteena on tehdä täysin itseajavia autoja, jotka tekisivät autolla matkustamisesta turvallisempaa ja tehokkaampaa. Yrityksen mukaan tällaiset autot olisivat valmiita tuotantoon vuonna 2020.

Googlen lähestymistapa robottiautoihin on hyvin erilainen muihin autovalmistajiin verrattuna. Esimerkiksi Toyota ja Tesla kehittävät itseajavia autoja asteittain, vaatien tällä hetkellä edelleen kuljettajaa ratin taakse.

Teknologiayritys painottaa kuitenkin tekevänsä haastavampaa testausta robottiautoilleen kuin kilpailijansa. Googlen testiautot ajavat ruuhkaisilla kaupungin kaduilla ja kohtaavat monimutkaisia tilanteita, eivätkä vain seuraa edessä ajavaa autoa moottoritiellä.

Googlen robottiauto pystyy erottelemaan edessään havaitsemat kohteet, oli kyseessä sitten lapsi tai pyöräilijä. Se osaa myös varautua siihen että tällaiset kohteet voivat käyttäytyä arvaamattomasti.

Yhtiön robottiautojen suunnittelua johtavan Dmitri Dolgovin mielestä juuri tämän tyyppiset sosiaaliset vuorovaikutukset ovat ratkaisevin ja vaikein elementti itseajavien autojen kehityksessä.

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.