Gondolihissin vaijeri petti Sveitsissä – useita ihmisiä loukkaantunut, uhrit kiidätetty helikoptereilla alueen sairaaloihin

Gondoli-hissiä kannatteleva vaijeri on pettänyt Titlis-vuorella, lähellä Engelbergin alppikylää, kertoo uutistoimisto Reuters. Useita ihmisiä on loukkaantunut.

Reutersin mukaan onnettomuus tapahtui, kun hississä suoritettiin huoltotöitä. Engelberg sijaitsee Obwaldenin kantonissa Sveitsin keskiosassa. Lähin kaupunki onnettomuuspaikalta on Luzern, joka sijaitsee 35 kilometrin päässä.

Luzerner Zeitung -lehden mukaan vuorelta on lennätetty useita loukkaantuneita pelastushelikoptereilla läheisiin sairaaloihin. Loukkaantuneiden tarkkaa määrää ei ole kerrottu medialle.

– Haluamme ilmoittaa ensin omaisille, pelastusviranomaisten edustaja sanoo.

Aiemmin kerrottiin, että vaijeri olisi katkennut, mutta viranomaiset korjasivat tiedon myöhemmin. Onnettomuuspaikalta otetuissa kuvista päätellen, vaijeri on luultavasti pudonnut kannattimiltaan.

Blick-lehden mukaan loukkaantuneiden joukossa ei ole turisteja, vaan he ovat kaikki työntekijöitä. Viranomaiset järjestävät onnettomuudesta tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Juttua päivitetty klo 12.47: Lisätty kuvat ja tieto vaijerin putoamisesta.

​​​​​​​

h_55250550

Lue myös:

    Uusimmat