Gil nappasi kuvan, joka on araknofobiaa potevan pahin painajainen: "Hämähäkit eivät ole hirviöitä, enkä pelkää niitä"

Tässä ovat vuoden hauskimpien kansainvälisten villieläinkuvien finalistit – mukana naurava käärme ja epäonninen pulu 0:55
KATSO MYÖS: Tässä ovat puolestaan vuoden hauskimpien kansainvälisten villieläinkuvien finalistit – mukana naurava käärme ja epäonninen pulu.

Gil nappasi ovelan kuvan hämähäkistä ja voitti sillä palkinnon. Tämä otos ei sovi hämähäkkikammoisille!

Gil Wizenin hämähäkkikuva on nyt kaikkien huulilla – eikä ihme! Miehen kauhuelokuvamainen otos voitti Wildlife Photographer Of The Year 2021 -kisassa Urban wildlife- osion.

Sängyn alla sijaitseva nurkka saatiin näyttämään huoneelta

Kuvassa on brasilianvaeltajahämähäkki sängyn alla. Otoksessa on kuitenkin käytetty niin sanottua pakotettua perspektiiviä; sen vuoksi sängyn alla sijaitseva nurkka on saatu näyttämään huoneelta, ja hämähäkkikin vaikuttaa metrin korkuiselta.

Gilin kuva voitti palkinnon, eikä suotta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Makuuhuone oli täynnä hämähäkkejä – vilkaisu sängyn alle paljasti yllätyksen

Kuva on itse asiassa vanha ja napattu jo vuosia sitten Ecuadorissa. Kuva syntyi, kun Gil huomasi pieniä hämähäkkejä ympäri majapaikkansa makuuhuonetta.

Vilkaisu sängyn alle paljasti hyvin myrkyllisen vaeltajahämähäkin pesän. Emo oli juuri nauttimassa hyönteisateriaa seinällä. Gil kertoi blogissaan, että hämähäkki oli 4,5-senttinen, vaikka kuvassa se näyttääkin valtavalta.

"Hämähäkit eivät ole hirviöitä, enkä pelkää niitä"

Gil halusi kuvata otuksen, ja joutui kuvan ottaakseen ryömimään hitaasti sängyn alle.

Napattuaan kuvan Gil ohjasi suuren hämähäkin rasiaan ja kantoi sen ulos. Miehen mukaan hämähäkki ei käyttäytynyt aggressiivisesti, vaikka se onkin hyvin myrkyllinen.

– Muuten: hämähäkit eivät ole hirviöitä, enkä pelkää niitä, hän huomautti blogissaan.

Katso myös: Kyymies Mikko Turunen ei käärmeitä pelkää! Mikko pelastaa kyykäärmeitä ja siirtää pois ihmisten jaloista. Juttu jatkuu videon alla.

Kyymies Mikko Turunen pelastaa kyykäärmeitä ja siirtää pois ihmisten jaloista 2:55
Mikko ei pelkää lähestyä kyykäärmeitä.

Puolustaa hämähäkkejä: "Ei se tarkoita, että se aikoo tulla perääsi"

Samaa asiaa Gil korostaa seuraajilleen myös Twitterissä; moni vitsaili hämähäkin olevan niin kamala, että sen nähdessään kannattaisi vain polttaa talo ja muuttaa pois.

– Haluan tehdä tämän selväksi kaikille: me emme polta taloja, koska hämähäkki sattui tulemaan sisään. Se on absurdi ajatus. Vaikka hämähäkki löysi tiensä sisään, ei se tarkoita, että se aikoo tulla perääsi. Hämähäkeillä on jatkuvasti kiire selviytyä. Ei niillä ole meille aikaa, hän huomauttaa.

Gil kehottaakin ohjaamaan kodista löytyneet hämähäkin ulos.

Katso myös: Taapero kertoi leikkivänsä "ötökällä" – isän kauhunkiljahdus tallentui kameraan! Juttu jatkuu videon alla.

"Ihmiset joko rakastavat sitä, tai aivan ehdottomasti vihaavat sitä"

Gilin ei alun perin ollut tarkoitus edes osallistua kuvakilpailuun, mutta nyt hän on onnellinen menestyksestään. Miehen mukaan kuvan saama vastaanotto on ollut huikea.

– Ihmiset joko rakastavat sitä, tai aivan ehdottomasti vihaavat sitä... Mutta vaikuttaa siltä, että kaikki puhuvat siitä. Olen iloinen siitä, että tämä avaa keskusteluja, hän hehkutti Twitterissä.

Katso myös: Australialaista tuli hetkessä hämähäkkikammoisten painajainen – tulvia paenneet hämähäkit peittivät seiteillään lähes koko maaston!

Australialaista tuli hetkessä hämähäkkikammoisten painajainen – tulvia paenneet hämähäkit peittivät seiteillään lähes koko maaston 0:47

Lue myös:

    Uusimmat