"Kuolemanvauhdistaan" tunnettu vuoristorata Japanissa piti sulkea – kyydissä olleet ovat raportoineet murtumia

Superhurjaksi mainostettu Do-Dodonpa-vuoristorata suljettiin.

Japanilainen, "kuolemanvauhdistaan" tunnettu vuoristorata oli liiankin vauhdikas. Fuji-Q Highland -puiston tähti, itseään maailman nopeimmin kiihtyväksi mainostava Do-Dodonpa-vuoristorata kiihtyy sekunneissa nollasta 180 kilometrin tuntivauhtiin, kertoo Insider.

Hurjaa kyytiä – radan korkein kohta on noin 50 metrissä

Kiihdytettyään käsittämättömään nopeuteen vaunu ajaa läpi maailman suurimmaksi mainostetun vuoristoratasilmukan. Rata on 1200 metriä pitkä, ja sen korkein kohta on noin 50 metrissä.

Do-Dodonpan vauhtia onkin kuvailtu "superkuolemaksi" – ja nyt rata on suljettu, sillä se todella aiheutti vammoja. CNN:n mukaan sulkemisen syynä on turvallisuuteen liittyvä huolto.

Murtumia esimerkiksi alapäähän ja yläselkärankaan

Raporttien mukaan useammat ihmiset ovat kertoneet saaneensa vammoja laitteen kyydissä. CNN:n saamien tietojen mukaan vammat olivat erilaisia murtumia esimerkiksi alapäähän ja yläselkärankaan.

Ainakin yhdessä tapauksessa on mahdollista, että ongelman syy oli väärä istuma-asento: laitteessa loukkaantunut nainen oli nojautunut eteen, vaikka niin ei saa kyydin aikana tehdä.

Puiston ja valmistajan mukaan laitteen yhteys vammoihin on epäselvä. Do-Dodonpa on kuitenkin suljettu toistaiseksi, kunnes tilannetta voidaan selvittää lisää.

Katso myös: Karmea tilanne! Huvipuistolaite oli kaatua Yhdysvalloissa – videolle tallentui, kuinka sivulliset ryntäsivät apuun:

Karmea tilanne! Huvipuistolaite oli kaatua Yhdysvalloissa – videolle tallentui, kuinka sivulliset ryntäsivät apuun 0:58


Lue myös:

    Uusimmat