George Floydin taposta syytettyä poliisia säilötään eristyssellissä – vaimo ilmoitti haluavansa avioeron

CNN: Tästä videosta kaikki lähti – George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi 3:09
George Floydin pidätys tallentui videolle 25. toukokuuta. Chauvin pitää polvellaan Floydin päätä maassa.

Yhdysvalloista kohua herättäneen George Floydin kuolemasta on pidätetty Minneapoliksen poliisivoimissa palvellut Derek Chauvin. Häntä pidetään Oak Park Heightsin vankilassa, joka sijaitsee Minnesotassa. 

Poliisina toiminut Derek Chauvin piti polveaan tummaihoisen George Floydin niskan päällä pidätystilanteessa yli kahdeksan minuutin ajan.

Videolla kuulee, kuinka Floyd anelee Chauvinia löysäämään otetta, jotta voisi hengittää. Floyd kuitenkin menehtyi myöhemmin sairaalassa. 

Brittimedia Daily Mail kertoo Oak Park Heightsin olevan yksi Yhdysvaltojen tarkimmin vartioiduista vankiloista. Chauvin päätettiin siirtää eristysselliin, koska hänen pelättiin tulevan Daily Mailin tietojen mukaan murhatuksi tavallisten vankien joukossa. 

Vankilassa Chauvinilla on mahdollisuus käyttää puhelinta ja videokeskusteluja, koska vankila ei vastaanota vierailijoita koronavirustilanteen vuoksi. 

Poliisiuransa aikana Chauvinista on tehty 18 valitusta. Poliisivoimat ei ole kertonut, mitä valituksiin on liittynyt tai miksi ne ovat ylipäänsä tehty. 

18 valituksesta vain kaksi on mediatietojen mukaan johtanut kurinpitomenettelyihin. Molemmissa tapauksissa Chauvin sai kirjallisen huomautuksen. 

Vaimo ei halua lanttiakaan mieheltään 

Derek Chauvin vaimo, Kellie Chauvin, on kertonut perheen lakimiehen kautta eroavansa aviomiehestään. Pariskunnalla ei ole yhteisiä lapsia. 

– Olen keskustellut Kellie Chauvinin ja hänen perheensä kanssa. Hän on murtunut Floydin kuoleman johdosta ja lähettää osanottonsa miehen omaisille ja kaikille, joita tämä suru on koskettanut, vaimon perhettä edustanut asianajaja kommentoi CNN:lle. 

The Sun –lehden tietojen mukaan Kellie Chauvin on ilmoittanut avioeron yhteydessä, ettei halua taloudellista tukea ex-mieheltään. Aviopari ehti olla naimisissa kymmenen vuotta.  

Pariskunta tapasi vuonna 2010 terveyskeskuksessa, missä Kellie työskenteli röntgenlääkärinä. 

Asiakirjoista käy ilmi Kellien aikovan muuttaa sukunimensä avioeron yhteydessä. 

Lue myös:

    Uusimmat