Frida Karlssonilta kovasanainen reaktio Jari Isometsän esittämään kritiikkiin: "Hiihdä itse, idiootti"

10:00
Tulosruutu 1.1.2023: Kerttu Niskanen nousi Val Müstairin kympilla komeasti toiseksi – vetojuhta Frida Karlsson taipui loppusuoralla

Jari Isometsän kolme viikkoa sitten MTV Urheilun verkkosivuilla esittämä kritiikki Frida Karlssonin, 23, suuntaan poiki ruotsalaistähdeltä napakan vastauksen Tour de Skin toisen etapin jälkeen.

Isometsä kritisoi 10. joulukuuta Beitostölenissä väliaikalähtönä käydyn 10 kilometrin perinteisen kisan jälkeen Karlssonin taktista osaamista.

– Frida Karlsson ei yksinkertaisesti tunnu oppivan. Hän on tietysti nuori urheilija, mutta eikö sille kukaan sano? Kilometrin kohdalla johtaa kahdeksan sekuntia, mutta mitä jos johtaisi vain kaksi sekuntia. Se loppumatka olisi aika paljon helpompi, Isometsä sanoo.

Karlsson teki tuolloin 1,3 kilometrin väliaikapisteelle 5,2 sekunnin pohjat, ja 2,6 kilometrin kohdalla hänen johtomarginaalinsa oli 7,7 sekuntia. Sitten loppui veto. Viimeisillä 7,4 kilometrillä Karlsson hävisi voittoon hiihtäneelle Kerttu Niskaselle 24,4 sekuntia ja oli lopputuloksissa kolmas.

Ruotsalaislehti Expressen esitti Isometsän kommentit Karlssonille uudenvuodenpäivänä Sveitsin Val Müstairissa käydyn 10 kilometrin perinteisen takaa-ajon jälkeen. Karlsson lähti Tour de Skin toisena etappina hiihdettyyn kisaan viidentenä ja ylitti maalilinjan kolmantena.

Karlsson ei purematta niellyt Isometsän lausuntoja.

– Tiedän tekeväni parhaat kilpailuni, kun aloitan kovaa. Hyvänä päivänä pystyn ylläpitämään sitä vauhtia loppuun asti. Teen aina niin. Ehkä kyse on asenteestani.

Tämän ja viime talven aikana kymmenen maailmancup-starttia voittanut, Pekingin olympialaduilla odotuksiin nähden alisuorittanut Karlsson uskoo kovan alkuvauhdin olevan nimenomaan avain menestykseensä.

– En tiedä, olisinko saavuttanut näitä huipputuloksia, jos en olisi uskaltanut lähteä kovaa paukusta. Toisinaan olisin voinut hyötyä erilaisesta taktiikasta, mutta en parhaina päivinäni. Mieluummin otan kaksi voittoa ja seitsemän kahdeksatta sijaa kuin yhdeksän kolmossijaa.

Kun Expressenin toimittaja kysyi Karlssonilta terveisiä Isometsälle, viesti lähti napakasti – naurahduksen kera toki.

– Hiihdä itse sitten, idiootti.

Isometsä nauraa makeasti Karlssonin terveiset kuullessaan.

– Näinhän sen pitääkin mennä, että urheilija uskoo omaan tekemiseensä. Noin urheilijan pitääkin reagoida. Olisin todennäköisesti aikoinani itse reagoinut samalla tavalla. Se on sitä tervettä itsetuntoa olla sitä mieltä, että on aina itse oikeassa.

Mielipidettään Isometsä ei kuitenkaan lähde muuttamaan.

– Jos kymmeneltä joskus kilpaa hiihtäneeltä asiantuntijalta kysyy mielipidettä tähän asiaan, aika moni on sitä mieltä, että aika monta kisaa se (Karlsson) on pilannut sillä (kovalla alkuvauhdilla) – ja viimeksi tänään.

– Hän veti koko ajan, ja lopuksi kävi niin, että hän oli kolmas. Jos Frida olisi antanut jonkun muun välillä vetää, niin hän olisi voinut vaikka voittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja