Fordin nelivetotykki kilpailukykyiseen hintaan

Ford julkaisi kauan odotetun Focus RS:n alustavat hinnat. 350 hevosvoimaisen nelivetoauton saa mukaansa ennakkotietojen mukaan noin 52 000 eurolla.

Uusi Focus RS on Fordin kaikkien aikojen nopeimmin kiihtyvä RS-malli. 2,3-litrainen EcoBoost-moottorin tarjoamien 350 hevosvoiman ja 440 Nm (hetkellisesti 470 Nm) väännön turvin auto kiihtyy sataseen 4,7 sekunnissa ja saavuttaa 266 huippunopeuden.

Moottori on perustaltaan sama kuin uudessa Mustangissa. Kone on kuitenkin käynyt läpi laajasti muutoksia, joihin kuuluvat uusi turboahdin, paremmin hengittävä imusarja, sekä uusi pakosarja. Mustangin kohdalla äänet jäivät hieman vaisuiksi, mutta toivottavasti asiaan saadaan parannusta RS:n kohdalla.

Uutuus kuuluu Ford Performance -osaston tuotteisiin ja on varustettu urheilullisesti säädetyllä AWD-nelivedolla sekä Drive Mode -ajoasetuksen valinnalla. Asetuksen valinta säätää nelivetojärjestelmää, iskunvaimennusta, ohjausta, moottorin reagointia sekä ajovakauden hallintajärjestelmiä. Ajoasetukseksi voi valita tilanteen mukaan Normal-, Sport-, Track- ja ensimmäisenä sarjatuotantoautossa Drift Mode -asetuksen. Viimeisin sallii auton viemisen hallitussa, mutta varsin leveässä luisussa. Auto on myös varustettu parhaan mahdollisen kiihtyvyyden tarjoavalla Launc Control -toiminnolla ja oikea-aikaiseen vaihtamiseen opastavalla vaihtovalolla.

Uusi Focus RS on Suomessa tilattavissa valikoiduista Ford-liikkeistä. Ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat vuoden 2016 alussa.

Lue myös:

    Uusimmat