Flossie on maailman vanhin kissa: "Olimme äimistyneitä"

Tämä kissa on ehtinyt varsin kunnioitettavaan ikään!

26-vuotias brittikissa Flossie on maailman vanhin elossa oleva kissa, kertoo Guinnessin ennätystenkirja. Lemmikki sai tittelin haltuunsa 26 vuoden ja 316 päivän iässä, mikä vastaa ihmisiäksi muutettuna 120 vuotta.

Flossien matka ennätyskissaksi alkoi elokuussa 2022, kun se vietiin brittiläisen Cats Protection -eläinsuojelujärjestön hoiviin.

– Olimme äimistyneitä, kun näimme Flossien eläinlääkäritiedoista sen iän, kertoo järjestön koordinaattori Naomi Rosling Guinnessin ennätystenkirjalle.

Vireä ja eloisa kissa

Flossien kerrotaan korkeasta iästään huolimatta olevan eloisa ja hyvävointinen, joskaan se ei näe kunnolla ja on kuuro.

Flossien nykyinen omistaja, Vicki Green, kertoo kissan olevan edelleen leikkisä ja utelias eikä kuurous näytä haittaavan sen menoa. Vickin mukaan Flossie sopeutuu nopeasti uuteen ympäristöön, vaikka se ei näekään hyvin.

Flossie tapaa viettää päiväänsä lokoisasti esimerkiksi torkkuen keltaisella suosikkimatollaan tai nauttien hyvästä ruoasta. Sen kerrotaan rakastavan paijaamista ja maittavia aterioita.

– Se hyödyntää aina kaikki mahdollisuudet syödä hyvin, kertoo Vicki.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Monta kotia matkan varrella

Pentuna Flossie eleli jonkin aikaa kulkukissana erään sairaalan liepeillä, kunnes eräs sairaalan työntekijöistä otti muutaman kuukauden ikäisen pennun hoiviinsa.

Kymmenen vuotta myöhemmin omistaja menehtyi ja Flossie päätyi tämän sisaren hoiviin. 

14 vuotta myöhemmin tämäkin henkilö menehtyi. Aiemman omistajan poika otti tuolloin 24-vuotiaan Flossien hoiviinsa ja hänen kanssaan kissa eleli seuraavat kolme vuotta.

Sittemmin tämä omistaja joutui luopumaan Flossiesta, koska ei kokenut voivansa tarjota sille sen tarvitsemaa hoivaa. Hän vei Flossien Cats Protection -eläinsuojelujärjestön huomaan.

Koti löytyi eläkepäiville

Eläinsuojelujärjestön kautta Flossien ja Vickin tiet kohtasivat. Vicki on ennenkin huolehtinut seniori-ikäisistä kissoista ja Flossie päätyi hänen luokseen asumaan.

Vicki kertoo Guinnessin ennätystenkirjalle, että Flossie voi hyvin ja on sopeutunut mainiosti uuteen kotiinsa ja omistajaansa.

– Ensimmäisinä öinä se piti aikamoista ääntä, kun ei nähnyt mitään pimeässä ja uusi ympäristö hämmensi sitä. Nyt se nukkuu yönsä hyvin vieressäni sängyssä, hän sanoo.

Ennätysikä oli Vickille yllätys

Vicki on ennenkin ottanut luokseen asumaan vanhempia kissoja, mutta hänellä ei ollut aavistustakaan, että nyt kyseessä olisi ennätyksellisen vanha yksilö.

– Tiesin jo alusta alkaen, että Flossie oli erityinen kissa, mutta mielessäni ei käynyt ollenkaan se mahdollisuus, että kotonani asuisi ennätyksen haltija.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan vanhin koskaan elänyt kissa oli texasilainen Creme Puff, joka siirtyi paremmille metsästysmaille 38 vuoden ja 3 päivän iässä elokuussa vuonna 2005.

Alla olevalla videolla kerrotaan, miten saat lemmikin karvat pois kodin pinnoilta!

Karvoille kyytiä: Helppo siivouskikka lemmikkitalouksiin 1:10
Näin kodin eri pintoihin jämähtäneet lemmikin karvat irtoavat.

Lue myös:

    Uusimmat