Finnkino kaipaa katsojien apua häiriötilanteisiin – teatterisalien valvonta hankalaa

MTV Uutiset kertoi eilen elokuvateatterissa sattuneesta tapauksesta, jossa mieskatsoja ahdisteli nuorta naista. Finnkinon mukaan tapauksen kaltaiset tilanteet eivät kuitenkaan ole yleisiä.

Finnkinon turvallisuuspäällikkö Henri Kurki kertoo, että häiriköinti elokuvateatterissa on harvinaista. Mahdolliset häiriöt sattuvat kuitenkin yleensä silloin, kun teatterissa on paljon kävijöitä.

– Silloin, kun näitä yksittäisiä tapauksia tulee, ne ovat yleensä sattuneet viikonlopulle, Kurki sanoo.

Erityisen harvinaisia ovat hänen mukaansa MTV:n uutisoiman tapahtuman kaltaiset tapaukset, joissa häiriköivä henkilö on alkanut ahdistella toista katsojaa.

Kurki sanoo, että ylilyönnit johtuvat useimmiten alkoholista, jota on esimerkiksi salakuljetettu teatterisaliin.

– Humalapäissään ruvetaan häiriköimään, ja kun elokuva itsessään ei kiinnostakaan, niin silloin joudutaan puuttumaan näihin tapauksiin, Kurki kertoo.

Järjestyksenvalvojat poistavat alkoholia nauttineet asiakkaat elokuvateatterin tiloista.

"Toiveena, että asiakkaat toimisivat heti"

MTV:n uutisoimassa tapauksessa elokuvanäytös oli jouduttu keskeyttämään, jotta naiskatsojaa ahdistellut mieshenkilö saatiin poistettua paikalta.

– Yleisesti ottaen häiriköivät henkilöt lähtevät pois, kun käydään keskustelemassa järjestyksenvalvojan toimesta. He ymmärtävät, että itsensä ja muun yleisön kannalta on järkevää lähteä pois ja tulla joskus toiste selvin päin.

Koska elokuvateatterisalien sisäpuolta on niin haastava valvoa, haluaisi Kurki katsojien toimivan matalalla kynnyksellä heidän havaitessaan häiriökäyttäytymistä.

– Toiveena olisi, että asiakkaat melko heti, kun kokevat, että salissa on häiriötä, tulisivat informoimaan asiasta henkilökuntaa. Henkilökuntamme ottaa heti asian hoitaakseen.

Mikäli henkilökuntaa ei kuitenkaan näy salin ulkopuolella, on salien välittömässä läheisyydessä Kurjen mukaan keltaisia henkilökuntakutsupainikkeita, joita painamalla henkilökunta saapuu paikalle pikimmiten.


Lue myös:

    Uusimmat