Mainos

Naisen rohkea teko elokuvateatterissa pelasti nuoren tytön ahdistelulta

Naiskatsoja puuttui rohkeasti elokuvateatterissa nuoren tytön epäasialliseen kosketteluun.

Kristi Hint oli ystävänsä kanssa Helsingin Kinopalatsissa katsomassa uusinta James Bond -elokuvaa maanantaina 2.11., kun elokuvanautinto keskeytyi äkillisesti. Alemmalla rivillä istui kaksi naista, noin nelikymppinen ja nuorempi teini-ikäinen, ja nuoremman vieressä mies.

–Huomasin elokuvan alkupuolella, kuinka edessämme istuneista naisista toinen kumartui toisen yli sanomaan vieressä istuneelle miehelle tiukasti, että voisiko tämä lopettaa.

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja mies jäi istumaan paikalleen. Elokuva jatkui, mutta hetken päästä vanhempi nainen joutui toistamaan lopetuskäskyn.

Hint kiinnostui tapahtumista, ja kysyi vanhemmalta naiselta, mitä rivillä oikein tapahtui. Selvisi, että rivillä istuivat äiti ja tytär ja vieressä istuvan miehen käsi oli jatkuvasti teini-ikäisen tytön sylissä. Mies itse väitti etsivänsä kaukosäädintä.

Muisto omasta kokemuksesta

Hint kertoo, että tilanne muistutti häntä tapauksesta, joka hänelle itselleen kävi hänen olleessaan noin 10-vuotias. Elokuvateatterissa vieras mies oli kosketellut häntä, eikä hän nuoruuttaan uskaltanut puuttua tilanteeseen tai kertoa siitä aikuisille. Muisto oli niin ällöttävä, että Hint päätti puuttua tilanteeseen.

– Sanoin miehelle, että voitko lopettaa ja lähteä, tuollainen ei kuulu elokuvakäytökseen. Mies ei kuitenkaan liikkunut mihinkään, eikä reagoinut puheeseen. Hän istui kuin tatti.

Miehen reagoimattomuus sai Hintin toimimaan ja hän lähti paikaltaan hakemaan apua. Hint kiittelee henkilökuntaa, joka otti hänet tosissaan ja lähti usean ihmisen voimin saliin selvittämään tilannetta.

Alkoholinhajuista miestä pyydettiin poistumaan, mutta tämä ei edelleenkään liikkunut paikaltaan. Lopulta häiriköineen miehen vieressä istunut henkilö auttoi henkilökuntaa kampeamaan miehen pystyyn ja ulos salista.

Äidin kiitoksesta hyvä olo

Tässä vaiheessa elokuva oli jo keskeytetty. Katsojille kuitenkin ilmoitettiin, että elokuvaa voidaan kelata muutama minuutti taaksepäin, jotta kenenkään elokuvanautinto ei häiriintyisi.

Elokuvan jälkeen kaikille salissa olleille jaettiin Finnkinon puolesta herkkukupongit. Tyttärensä puolesta häiriköintiä estellyt äiti tuli myös kiittämään Hintiä erikseen tämän toiminnasta.

– Siitä tuli hyvä olo. He eivät häiriintyneet siitä, että puutuin tilanteeseen vaan tykkäsivät, että joku tuli apuun.

Hint kertoo halunneensa puuttua tilanteeseen etenkin oman kokemuksensa takia – hän tietää, että tapahtuma voi jättää vuosien jäljet. Hint itse ei ole käynyt oman tapahtumansa jälkeen yksin elokuvissa.

Äänestys

Oletko kokenut seksuaalista ahdistelua?

Kyllä

En

Oletko kokenut seksuaalista ahdistelua?

Kyllä 51%

En 49%

51%
49%
ääniä 8596 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.