F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1:n iso uudistuspaketti sai sinetin – kulukatto laskee lähes 120 miljoonaan

Formuloiden kattojärjestö, kansainvälinen autoliitto FIA on hyväksynyt F1-sarjan uudistuspaketin tämän päivän kokouksessaan. Mukana on sääntöuudistuksia ja rajoituksia tuleville kausille sekä sarjaan tuotavan kulukaton lopulliset lukemat.

Muutokset koskevat niin taloudellista, teknistä kuin myös urheilullista puolta.

Tekniselle puolelle kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi rajoituksia niin sanotulle poikkeusajalle. Tässä viitataan maailmalla jylläävään koronaviruspandemiaan ja sen tuomiin haasteisiin.

F1-autojen rungon, vaihdelaatikon ja useiden muiden mekaanisten komponenttien kehitystyötä rajataan niin sanotulla polettisysteemillä. Tämä koskee myös moottoriuudistuksia.

Urheilupuolelle FIA tuo uuden aerodynaamiseen testaukseen liittyvän rajoituksen, joka pohjautuu senhetkisiin MM-taulukkosijoituksiin. Tämän lisäksi kaudella 2022 F1-sarjaan tuodaan autojen iso rakenneuudistus, josta kerrottiin jo aiemmin.

Talouspuolella FIA löi lukkoon jo aiemmin julkisuudessa esillä olleet kulukattorajoitukset.

Kaudella 2021 kulukatto on 145 miljoonaa dollaria (132 miljoonaa euroa), kaudella 2022 140 miljoonaa dollaria (128 milj. €) ja kausilla 2023-25 yhteensä 135 miljoonaa dollaria (123,3 milj. €)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja