14 yhteistä MM-titteliä – näin Toto Wolff reagoi Lewis Hamiltonin Ferrari-loikkaan

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff suitsuttaa Ferrarille tämän vuoden jälkeen siirtyvän tähtikuljettajan Lewis Hamiltonin merkitystä moottoriurheilujätin historiassa.

F1-sarjassa jysähti torstaina jymypaukku, kun Mercedes ja Ferrari vahvistivat illalla aiemmin päivällä Autosportin kertoman uutisen Hamiltonin siirtymisestä italialaistalliin. Seitsenkertainen maailmanmestari hyppää punaisiin ajohaalareihin monivuotisella sopimuksella kauden 2024 jälkeen. 

Hamiltonin tähänastinen aika (kaudet 2013-2023) Mercedeksellä on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs. Hän on voittanut kuusi kuljettajien mestaruutta, minkä lisäksi Mercedes on juhlinut kahdeksaa valmistajien MM-titteliä.

– Jos ajatellaan tiimi-kuljettaja-yhteistyötä, suhteemme Lewisin kanssa on ollut menestyksekkäin lajin historiassa, ja se on jotain, mistä voimme olla ylpeitä. Lewis tulee aina olemaan tärkeä osa Mercedeksen moottoriurheiluhistoriaa, Toto Wolff kommentoi tiedotteessa

– Tiesimme kuitenkin, että yhteistyömme tulee luonnollisesti päättymään jossain vaiheessa, ja se päivä on tullut nyt. Hyväksymme Lewisin päätöksen etsiä tuoretta haastetta, ja on jännittävää pohdiskella tulevaisuuden mahdollisuuksiamme. Nyt meillä on edessä vielä yksi kausi, ja keskitymme tuomaan vahvan tuloksen kilpailuista vuonna 2024, Wolff summasi. 

Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä ajaa George Russell kaudella 2024. Ferrari-kaksikon muodostavat Charles Leclerc ja Carlos Sainz, joista Sainz saa tehdä tilaa Hamiltonille.  

Lue myös:

    Uusimmat