Mainos

Facebook-kirjoittelusta kohtalokkaat seuraukset: Mies sai kuolemantuomion

Facebookissa väitellyt mies pidätettiin epäiltynä jumalanpilkasta ja tuomittiin lopulta kuolemaan Pakistanissa. Maassa suhtaudutaankin hyvin vakavasti syytöksiin toisinajattelusta sosiaalisessa mediassa. 

Pakistanilainen mies on saanut kuolemantuomion Facebookissa käymästään keskustelusta. Taimoor Raza, 30, oli väitellyt Facebookissa toisen henkilön kanssa, joka oli myöhemmin paljastunut Pakistanin terrorismin vastaisen yksikön virkamieheksi.

Raza pidätettiin vuonna 2016, sillä hänen väitettiin pilkanneen profeetta Muhammedia keskustellessaan Facebookissa. Pakistanissa on pidätetty ja tuomittu useampia toisinajattelijoiksi väitettyjä sosiaalisen median käyttäjiä viime vuoden aikana.

Sosiaalisesta mediasta on tullut eräänlainen taistelukenttä jumalanpilkkaa ja rienausta vastaan Pakistanissa. Maan viranomaiset ovat pyytäneet Facebookilta ja Twitteriltä apua rienaavaa materiaalia jakavien käyttäjien tunnistamiseen. Maan kansalaisia on myös rohkaistu tekstiviestein paljastamaan jumalanpilkkaajia viranomaisille.

Pakistanissa syytöksiin jumalanpilkasta suhtaudutaan hyvin vakavasti, mutta toisinaan perättömiä syytöksiä käytetään myös henkilökohtaisten kostojen toteuttamiseen – varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Bytes for All Pakistan -järjestön ihmisoikeusaktiivi Quratulain Zaman kertoo, että sosiaalisen median käyttäjien syyttäminen on maassa ennennäkemätöntä.

– Tämä on myös merkki sosiaalisen median kyvystä muokata yleistä mielipidettä. Tämä tarkoittaa myös asevoimien vastaisien mielipiteiden muotoutumista, Zaman sanoo.


---

8:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.