F1-viikonlopun tulosluettelot naurattivat – "Se oli hauskaa, niin kauan kuin sitä kesti"

Tulosruutu: Max Verstappen jyräsi Japanin GP:n avausharjoituksissa.

Kolmatta peräkkäistä formula ykkösten maailmanmestaruutta hamuava Max Verstappen palasi perjantaina kärkeen Singaporen gp:n pettymyksen jälkeen. Hollantilainen Red Bull -kuljettaja hallitsi Japanin Suzukassa molempia harjoitusjaksoja.

Verstappen ajoi ensimmäisessä treenisessiossa kovalla renkaalla yli sekunnin muita kovempaa, ja jätti lopulta Ferrarin Carlos Sainzin reilun 0,6 sekunnin päähän

Toisessa harjoitusjaksossa Red Bull -tähti löi Ferrarin Charles Leclercin 0,3 sekunnin turvin. 

– Max palasi kärkeen, joten se oli hauskaa, niin kauan kuin sitä kesti, McLaren-pomo Zak Brown vitsaili Sky Sportsille viitaten Verstappenin voittoputken katkeamiseen.

Viime sunnuntainen Singaporen viitossija katkaisi Verstappenin kymmenen voiton sarjan. Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Verstappen osoitti johtajuutta ja kypsyyttä, kun talli analysoi tapahtuneen taustoja.

– Viitossija oli meille hyvä osoitus siitä, miten paljon häviäminen sattuu. Jos häviäminen ei sattuisi, olisimme väärällä alalla, Horner muistutti Suzukassa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Verstappen on voittanut kauden 15 kilpailusta kaksitoista. Kaksi kisaa on tuonut kakkossijan ja Singapore viitossijan.

Alfa Romeolla ajava Valtteri Bottas oli Suzukassa ensimmäisten harjoitusten 17:s, mutta paransi toisessa ajorupeamassa 10:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat