Max Verstappen näytti Japanissa heti kaapin paikan – Valtteri Bottas vaikeuksissa

Viime viikonloppuna kärkikolmikon ulkopuolelle jäänyt Max Verstappen palasi vauhdin määrittäjäksi, kun formula ykkösten Japanin grand prix alkoi Suzukassa harjoituksilla. Red Bullia ajava MM-sarjan kärkimies Verstappen oli ensimmäisten harjoitusten nopein.

Verstappen ajoi Suzukassa parhaan kierrosajan 1.31,647, jolla hän oli 0,626 sekuntia nopeampi kuin Ferrarin Carlos Sainz. Juuri Sainz esti Verstappenin voittokulun jatkumisen viime sunnuntaina, kun hän ajoi voittoon Singaporessa.

Kolmanneksi nopein Suzukassa oli McLarenin Lando Norris 0,745 sekuntia Verstappenille hävinneenä.

Valtteri Bottas aloitti Suzukan harjoitukset 17. sijalla. Alfa Romeo kulki Bottaksen käsittelyssä ratakierroksen 2,213 sekuntia verkkaisemmin kuin Verstappenin kärkiaika. Singaporessakin heikosti menestyneelle Alfa Romeolle jäi viikonloppuun kehitettävää, sillä Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu oli joukon hitain.

Verstappen ei pysty varmistamaan kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan vielä Suzukassa, mutta voi vankistaa asemiaan niin, että jo seuraava kilpailu Qatarissa sinetöisi maailmanmestaruuden 8. lokakuuta.