Valtteri Bottas kävi tutkimusmatkalla – "Näin paljon asioita"

Formula ykkösten MM-sarjan syyskausi jatkuu tiiviillä tahdilla, ja tallikaravaani on siirtynyt viime viikonlopun jälkeen Singaporesta Japaniin.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ehti latautua Suzukan gp:tä varten pari päivää kisapaikan lähellä sijaitsevassa Kiotossa. Miljoonakaupungin temppelit, palatsit ja muu kulttuuriperintö tekivät suomalaiseen vaikutuksen.

– Näin paljon asioita. Halusin tutkia vähän lisää paikkoja, ja Tokion sijaan päätin mennä ensimmäistä kertaa Kiotoon. Se oli todella perinteinen japanilainen kaupunki ja Japanin entinen pääkaupunki, jos joku ei tiennyt sitä, Bottas jutteli kisaviikonlopun alla.

Suzuka tunnetaan F1-mestaruuksien ratkaisupaikkana, mutta nyt kautta on venytetty pitkälle loppuvuoteen. Mahtitalli Red Bullilla on tosin mahdollisuus varmistaa valmistajien MM-titteli jo tulevana viikonloppuna, kuusi kilpailua ennen kauden päättymistä.

– Odotan aina tätä kilpailua, kuten varmaan jokainen kuljettaja. Tämä on hieno rata ajaa, ja minulla on täältä hyvät muistot. Ajaminen täällä on vain todella hauskaa, siinä on virtausta, ja fanit ovat innoissaan. Todella ainutlaatuinen gp, Bottas herkutteli.

Alfa Romeo teki Singaporen gp:tä varten päivitykset autoihinsa, mutta kilpailu ei jättänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Bottas keskeytti ja tallitoveri Guanyu Zhou oli 12:s, joten odotukset ovat luonnollisesti korkeammalla Suzukassa.

– Teoriassa meidän pitäisi pystyä saamaan autosta enemmän irti täällä, koska rata on nopeampi. Juuri siihen päivityksemme tähtää, joten viikonlopusta tulee kiinnostava. Toivottavasti olemme täällä kilpailukykyisempiä.

Verstappen tylynä

Kauden kaikki 14 ensimmäistä kilpailua voittanut Red Bull joutui nöyrtymään Singaporessa, kun Ferrarin Carlos Sainz paahtoi voittajaksi. MM-sarjan ylivoimaisen kärkikuskin Max Verstappenin kymmenen kilpailun voittoputki katkesi viitossijaan, mutta se ei hetkauttanut hollantilaistähteä.

– Ei minulla ole tunteita siitä asiasta. Emme voittaneet yhtä kisaa, paska juttu, mutta voitin kymmenen kisaa ennen sitä, Verstappen tokaisi AFP:n mukaan.

Viime vuonna Verstappen varmisti mestaruutensa lokakuussa Suzukassa sadekaaoksen sävyttämässä kisassa. Tällä kertaa hollantilainen ei vielä pysty varmistamaan mestaruuttaan Japanissa, vaikka piste-ero tallitoveri Sergio Péreziin onkin massiiviset 151 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat