F1-superlupauksen riita-asia menee yhä erikoisemmaksi – näin tallipomo sanoo kertoneensa sopimuksesta: "Hymyili ja oli kiitollinen"

Alpinen ilmoittamasta F1-sopimuksesta kieltäytynyttä Oscar Piastria ei juuri vaivattu asialla ennen kuin ranskalaistalli jo ilmoitti kiinnittäneensä nuorukaisen tulevien vuosien kisakuskikseen. Alpinen kiireellinen toiminta herättää epäilyksiä siitä, että talli aiheutti kiistatilanteen tahallaan.

Alpine tiedotti F1-sarjan kesätauon alussa, että 21-vuotias Piastri ajaa tallissa kisakuskina Fernando Alonson suunnattua jatkosopimuksen sijaan Aston Martinille.

Tapaus sai kuitenkin odottamattoman käänteen, kun Piastri ilmoitti heti perään Alpinen tiedottaneen sopimuksesta ilman hänen lupaansa. Australialaiskuskilla ei omien sanojensa mukaan ollut aikomustakaan ajaa Alpinella, vaikka on kuulunut tallin junioriohjelmaan jo vuosien ajan.

Tiedotteessa kummastusta herätti myös se, miksei Alpine ollut pyytänyt siihen Piastrilta mitään kommenttia, vaikka F1-kisakuskin paikan olisi voinut kuvitella olevan jokaisen nuoren kuskin unelmien täyttymys.

Tallipäällikkö Otmar Szafnaueria grillattiin kesätauon jälkeen Belgian GP-viikonloppuna tapahtumien tarkasta kulusta. Hän väittää edelleen kertoneensa Piastrille tallin tekemästä päätöksestä.

– Kerroin Oscarille siitä ennen kuin tiedote kirjoitettiin. Hän sattui olemaan simulaattorissa, joten meni ja löysin hänet. Hän hymyili ja oli kiitollinen. Teimme tiedotteen erittäin nopeasti, Szafnauer kommentoi Autosportin mukaan.

Alpinen kiirehtiminen on senkin takia erikoista, ettei tiimillä luulisi olevan kovakaan kiire kiinnittää oman junioriohjelmansa kasvattia, jos tämän kanssa oli jo, kuten Szafnauer väittää, allekirjoitettu sopimus jo edellisen vuoden marraskuussa. Szafnauerin mukaan kommentteja ei otettu tiedotteeseen, koska talli ”ei halunnut pallotella asiaa (Piastrin) manageritiimin kanssa”.

Szafnauerin mukaan hän ja muu Alpine-johto saivat tiedon Piastrin kieltäytymisestä vasta, kun tämä reagoi ilmoitukseen julkisesti.

– Kuulimme siitä sosiaalisen median kautta, Szafnauer kertoi.

Riita etenee välimieskäsittelyyn jo tulevana maanantaina. Szafnauer vaikutti olevan tietoinen huhuista, joiden mukaan Piastri olisi tehnyt sopimuksen ajamisesta McLarenilla eikä siksi suostu jatkaa Alpinella.

– Kyllä, kyllä, Szafnauer kommentoi toimittajan hänelle esitettämään spekulaatioon.

Lue myös:

    Uusimmat