F1-superlupauksen sotkusta paljastus: tallipomolta vihjaus tulevasta – "Allekirjoitti paperin marraskuussa"

Sopimuksen Alpine-tallin kanssa kiistänyt F1-lupaus Oscar Piastri voisi osoittaa parempaa yhteishenkeä häntä kasvattaneen tiimin kanssa sanoo, tallipäällikkö Otmar Szafnauer.

Piastri, 21, on tekemässä sisääntuloa F1-sarjaan tavalla, jollaista ei lajin historiassa ole monestikaan nähty. Alpine ehti jo kesätauon alettua tiedottaa nostavansa Piastrin kehityskuljettajan paikalta Fernando Alonson seuraajaksi kisakuskiksi, mutta australialaisnuorukainen kiisti tehneensä sopimusta tulevasta.

Tapaus sai Alpinen kiusalliseen valoon, kun myös Alonso oli tehnyt äkillisen uraliikkeen ja tarttunut Aston Martinin kuljettajapaikkaan ensi kaudeksi.

Piastrin on uumoiltu jatkavan uraansa McLarenilla. Sitä ennen hänen on kuitenkin selvitettävä asiansa välimiesmenettelyssä Alpinen kanssa. Asia on käsittelyssä tulevana maanantaina.

– Hän on lupaava nuori kuljettaja, joka ei ole vielä ajanut formula ykkösissä. Minun toiveeni Oscar Piastrille olisi, että hän osoittaisi vähän enemmän yhteishenkeä, Szafnauer kommentoi medialle Belgian Spassa.

– Hän allekirjoitti paperin viime marraskuussa, ja me olemme tehneet kaiken puolestamme valmistaaksemme häntä F1-sarjaan. Hänen sopimukseensa kuului, että joko hän ajaa meillä tai ottaa paikan sieltä, mihin me hänet asetamme, seuraaviksi kolmeksi vuodeksi.

Näin asiat eivät kuitenkaan Piastrin leirin mukaan menneet. Szafnauer vahvisti samalla, että hän uskoo australialaisen tehneen sopimuksen juuri McLarenin kanssa. Se on ristiriidassa Alpinen käsityksen kanssa.

– Kunpa Oscar olisi muistanut, mitä hän allekirjoitti marraskuussa ja mihin hän sitoutui, Szafnauer sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat