Fernando Alonsolta kovaa tekstiä Viaplaylle – neuvotteluissa ikävä sävy: ”Piastri ja Piastri"

F1-mestari Fernando Alonso kertoo Alpinen kanssa käytyjen sopimusneuvottelujen pitkittymisen muuttuneen lopulta ratkaisevaksi tekijäksi hänen siirrossaan Aston Martinille.

Alonso teki jättiyllätyksen juuri F1-sarjan kesätauon alettua, kun Aston Martin tiedotti palkanneensa kaksinkertaisen mestarin riveihinsä lopettamiseen päätyneen Sebastian Vettelin korvaajaksi.

Ennen siirtoa näytti vielä vahvasti siltä, että Alonso jatkaa tulevallakin kaudella nykyisessä tiimissään Alpinella. Espanjalainen kertoikin perjantaina Viaplaylle, että neuvotteluita käytiin pitkin kautta, mutta jatkuvasti esiin noussut australialaislupaus Oscar Piastrin nimi sävytti niitä jatkuvasti.

– Ensimmäiset keskustelut olivat Australiassa maaliskuussa. Mitään ei tapahtunut. He olivat huolissaan Piastrista, hänen paikastaan, Piastrin tulevaisuudesta –  ja Piastri ja Piastri.

– Se kesti vähän kauemmin kuin oletimme sen kestävän. Sitten Sebastian lopetti uransa ja kaikki muuttui, Alonso kertoi Mervi Kallion haastattelussa Belgian Span radalla.

Samalla 41 vuotta heinäkuun lopussa täyttäneelle Alonsolle alkoi käydä valitettavan selväksi, ettei Alpinella arvosteta hänen kokemustaan yhtä lailla kuin Aston Martinilla.

– Kun näyttää siltä, että minua arvioidaan joka vuosi sen mukaan, mitä passini sanoo syntymäpäiväkseni, se vaikuttaa minusta aika oudolta. Muut tallit ajattelevat toisin: he luottavat kykyihini, ja siitä olen tyytyväinen, Alonso kommentoi Formula Spy -sivuston mukaan.

– Tuntui oikealta ratkaisulta siirtyä Astonille, koska he näyttivät todella haluavan minut ja arvostivat jokaista suoritusta, jonka olin tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana.

– En ole kokenut sitä ehkä viimeisen puolentoista vuoden aikana, joten olen tyytyväinen tästä, hän lisäsi Viaplaylle.

Lue myös:

    Uusimmat