F1-pomon Sebastian Vettel -kommentti paljasti totuuden? Enemmän kuin vihjaileva kommentti Valtteri Bottaksen tilanteesta

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla perataan F1-kuskimarkkinoiden tapahtumia.

F1:n kuskimarkkinoilla riitti tapahtumia viime viikolla. Kaikki lähti liikkeelle Ferrarista, kun se tiedotti, ettei nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jatka tallin riveissä. Nyt Vetteliä on huhuttu Mercedekselle. Nämä spekulaatiot ovat luoneet tummia pilviä Valtteri Bottaksen tulevaisuuden ylle.

Vettel ja Ferrari päätyvät eri teille kauden 2020 jälkeen. Ferrari nimitti Vettelin korvaajaksi Carlos Sainzin, joka saapuu Maranelloon McLarenin riveistä.

Erinäköisten liikkeiden jälkeen kysymys kuuluu: missä Vettel ajaa ensi kaudella? Vai jatkaako hän edes F1-sarjassa?

Vettelin kohdalla kaikista villein huhu on liittynyt Mercedekseen. Eri palstoilla on väläytelty, että Vettel voisi muodostaa kuljettajaparin kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kanssa.

Tämä taas tietäisi sitä, että Mercedeksen nykykuski Valtteri Bottas joutuisi tekemään tilaa Vettelille.

Mutta onko näillä spekulaatioilla mitään pohjaa?

Nyt ääneen pääsi F1-rääväsuuna tutuksi tullut Helmut Marko, joka on enemmän kuin hyvin perillä formulakuskimarkkinoiden tapahtumista. Marko kun vastaa Red Bullin ja AlphaTaurin, entisen Toro Rosson kuljettajanimityksistä.

Marko antoi enemmän kuin vihjailevan kommentin, kun hän puhui Vettelin tilanteesta.

– Valitettavasti, hänen kannaltaan, kaikkien kärkitallien paikat on jo täytetty, Marko totesi ORF:lle.

Tämä taas antaa lisää pontta sille, että Mercedes jatkaisi nykyisellä kuljettajakaksikollaan – Bottaksella ja Hamiltonilla – myös ensi kaudella. Saksalaistalli ei ole tehnyt vielä kummankaan kanssa jatkosopimusta.

Markon mukaan Vettelin tilanne voi johtaa varsin radikaalilta kuulostavaan ratkaisuun.

– Hänen pitää pystyä voittamaan kisoja seuraavien kahden kauden aikana. Hän ei halua ajaa joukon keskellä, Marko näkee ja jatkaa:

– Jos tulevaisuus näyttää siltä, että portit voittaviin talleihin ovat kiinni, hän lopettaa, Marko ennustaa.

Vettelin muut vaihtoehdot ovat Renault ja Red Bull. Näistä jälkimmäinen on tippumassa pois, sillä Marko vihjasi jo aiemmin, että energiajuomayhtiön talli jatkaa hyvin todennäköisesti nykyisellä kuljettajakokoonpanollaan myös ensi kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat