F1-omistajat ja FIA tukkanuottasilla, huhu huimasta ostotarjouksesta käynnisti eripuran – "Pitäisi olla sanavaltaa"

F1-sarjan omistajataho Liberty Media ja FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem ovat ajautuneet sanaharkkaan.

Tilanne on saanut alkunsa aiemmin tällä viikolla, kun huhut Saudi-Arabian 20 miljardin ostotarjouksesta alkoivat nostaa päätään mediassa. FIA-pomo reagoi aiheeseen painavasti Twitter-tilillään.

– Moottoriurheilun ylläpitäjänä ja voittoa tavoittelemattomana järjestönä FIA suhtautuu todella varovaisesti F1-sarjan väitettyihin 20 miljardin dollarin hintalappuihin. Kaikkia potentiaalisia ostajia kehotetaan käyttämään maalaisjärkeä ja pohtimaan urheilun suurempaa etua ja tehdä selkeä ja kestävä suunnitelma, eikä lyödä vain paljon rahaa pöytään, bin Sulayem kirjoittaa.

F1-sarjan omistajana toimiva Liberty Media ei suhtautunut bin Sulayemin sanoihin kovinkaan suopeasti.

Auto, Motor und Sportin mukaan Liberty Median lakitiimi laati kirjeen, jossa kielsi FIA:aa puuttumasta F1-sarjan kaupallisiin asioihin.

Entinen FIA-pomo Max Mosley antoi F1-sarjalle oikeuden käyttää Formula 1 -termiä sadaksi vuodeksi ja suostui pysymään sivussa sarjan kaupallisista asioista.

Auto, Motor und Sportin mukaan FIA:lla on kuitenkin veto-oikeus mahdollisen omistajanvaihdoksen sattuessa. Bin Sulayem kommentoi asiaa Monte Carlon MM-rallin yhteydessä.

– Mestaruussarja on meidän. Olemme vai vuokranneet sen eteenpäin. Toistaiseksi on liikkunut vain huhuja mahdollisesta myynnistä, mutta FIA:lla pitäisi olla sanavaltaa ja saada antaa neuvoja, bin Sulayem sanoi lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat