Katkera venäläisväite Max Verstappenin F1-mestaruudesta – "Järjettömyyttä"

Entinen F1-kuski Vitali Petrov ei pidä Max Verstappenin vuoden 2022 MM-titteliä pätevänä, koska venäläiset on suljettu laajasti kansainvälisestä urheilusta. 

Venäjän Ukrainaan kohdistamat sotatoimet johtivat venäläisurheilijoiden kilpailukieltoon valtaosassa lajeista ja kansainvälisistä sarjoista vajaa vuosi sitten.  

Kansainvälinen autoliitto FIA ei sulkenut venäläisiä radoilta kaudella 2022, mutta esimerkiksi F1-sarja perui Venäjän GP:n, jota ei ajeta myöskään tänä vuonna. 

FIA:n päätöksestä huolimatta Haas-talli päätti luopua venäläisen Nikita Mazepinin palveluksista aivan kauden alla. Tämä oli reaktio Venäjän hyökkäykseen. 

F1-urallaan Renault'ta ja Caterhamia edustanut venäläinen Vitali Petrov, 38, pitää venäläisurheilijoiden puolia. 

– En pidä yhtäkään mestaruutta tai olympiakultaa pätevänä ilman Venäjän mukana oloa. Kansamme pelkäämisen on päätyttävä, ja Venäjä pitää tuoda takaisin kansainväliseen urheiluun, Petrov kommentoi Mirrorin mukaan

– En hyväksy tätä. En ymmärrä tätä järjettömyyttä langettaa tietynlaisia mielipiteitä ihmisistä. 

– Olen halunut ajaa F1-sarjassa koko elämäni, joten ymmärrän nuoria kuljettajia erittäin hyvin. Heidän pitää olla kärsivällisiä, harjoitella ja jatkaa uskomista, joten kun paikka aukeaa, he ovat valmiina. 

F1-sarjan kausi 2023 starttaa Bahrainissa 5. maaliskuuta. Max Verstappen on voittanut kaksi edellistä kuljettajien mestaruutta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja