F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottas herkulliseen taisteluun Hamiltonia vastaan – Miamin GP:ssä arvaamattomia muuttujia

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
MTV Urheilun Antti Rämänen ja Ossi Karvonen ennakoivat Miamin F1-kisasta viihdyttävää näytöstä hulppeissa olosuhteissa.

Ensimmäistä kertaa ajettavaan Miamin F1-kisaan lähdetään Ferrarin komennossa, mutta vaativat olosuhteet ja armottomasti virheistä rankaiseva rata saattavat tarjota yllätyksiä.

Valtteri Bottas pääsee kisaan komeasti viidennestä lähtöruudusta vierellään monivuotinen tallikaverinsa Lewis Hamilton, jonka Mercedes ei harjoitusten väläytyksestä huolimatta osoittautunut vieläkään kilpailukykyiseksi. Bottaksen kannalta onkin tärkeää pitää asemansa tai jopa parantaa sitä lähdössä.

Koko viikonlopun Mercedes-kuskeista vahvemmassa vauhdissa ollut George Russell jäi aika-ajossa vasta 12:nneksi, mutta tiimi saattaa tavoitella kuskilleen nousua vaihtoehtoisella taktiikalla.

Ferrarit saivat paikat eturivistä Charles Leclercin oltua ykkönen ennen tallikaveriaan Carlos Sainzia, joka pyrkii vihdoin saamaan ehjän kisan lukuisten vastoinkäymistensä jälkeen. Kolmosruudusta starttaavat Red Bull -kuski Max Verstappen olisi voinut olla lähtöjärjestyksessä ylempänäkin ilman virhettään viimeisellä aikakierroksella.

Miamin katuradalla on monia paikkoja sortua virheeseen, mutta myös pitkiä suoria, jotka tarjoavat tilaisuuksia ohituksiin ja hyvään kilvanajoon.

Kuumaa, kosteaa, hikistä

Rengasvalmistaja Pirelli mittasi aika-ajoissa hurjia lämpötiloja, kun ilma oli ylimmillään jopa 39,2 asteessa ja radan pinta 55,9 asteessa. On sanomattakin selvää, että testi tulee olemaan äärimmäinen sekä renkaille, autojen jäähdytykselle kuin kuskien sietokyvylle.

Pirelli arvioi varovaisesti, että kisasta tulisi kahden varikkokäynnin kisa. Tähän tosin vaikuttavat muun muassa mahdolliset keskeytykset, joita katuradoilla yleisesti nähdään muita ratoja enemmän. Viikonlopun aikana on jo nähty useita pyörähdyksiä ja seinäkosketuksia ahtailla ulosmenoalueilla.

Todennäköisimmäksi taktiikaksi Pirelli ennustaa lähtöä keskikovilla renkailla ja siitä koviin vaihtamista, minkä jälkeen palattaisiin vielä aivan lopussa mediumeille tai jopa pehmeisiin renkaisiin.

Kovat renkaat näyttivät kuitenkin harjoituksissa joissain autoissa erittäin hitailta muihin seoksiin nähden, mutta viikonlopun aikana ajolinjalle tarttunut kumi saattaa vähitellen parantaa pitoa myös kovimmalla seoksella ajettaessa.

Kaiken lisäksi kisapäivään lähdetään 40 prosentin sateen mahdollisuudella.

Miamin GP:n lähtöjärjestys:

1. Charles Leclerc, Ferrari

2. Carlos Sainz, Ferrari

3. Max Verstappen, Red Bull

4. Sergio Perez, Red Bull

5. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

6. Lewis Hamilton, Mercedes

7. Pierre Gasly, AlphaTauri

8. Lando Norris, McLaren

9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

10. Lance Stroll, Aston Martin

11. Fernando Alonso, Alpine

12. George Russell, Mercedes

13. Sebastian Vettel, Aston Martin

14. Daniel Ricciardo, McLaren

15. Mick Schumacher, Haas

16. Kevin Magnussen, Haas

17. Zhou Guanyu, Alfa Romeo

18. Alexander Albon, Williams

19. Nicholas Latifi, Williams

20. Esteban Ocon, Alpine *)

*) Ocon jäi 3. harjoitusten ulosajonsa jälkeen sivuun aika-ajosta, mutta sai kilpailunjohdolta luvan osallistua kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat