Valtteri Bottakselta huima aika-ajo, kivikovaa puhetta palkintokorokkeesta Viaplaylla – Ferrarit lähtevät eturivistä

Valtteri Bottas suoriutui todella vahvasti Miamin GP:n aika-ajoista. Suomalainen piiskasi Alfa Romeonsa peräti viidenteen lähtöruutuun.

Ensimmäisessä osiossa suomalaiselle meinasi jo käydä kylmät, kun Bottas oli viimeinen, joka eteni jatkoon Q1:stä. Bottas ja Alfa Romeo luottivat hieman liiaksi yhteen nopeaan kierrokseen, jonka Bottas osiossa ajoi. Lopulta laskelma osoittautui oikeaksi, ja toisessa sekä kolmannessa osiossa suomalainen oli ilmiömäinen ja paransi suoritustaan loppua kohti.

– Oli hyvä aika-ajo. Varsinkin jos peilaa eiliseen, niin saatiin setuppi kohdilleen. Auto oli hyvä tänään, Bottas totesi tyytyväisenä Viaplayn haastattelussa.

Sunnuntain kisaan suomalainen lähtee kovin tavoittein.

– Varmaan ekaa kertaa tällä kaudella ollaan puhtaalla puolella. Ei se podiumi kovin kaukana ole, Bottas sanoi hymy huulillaan.

Taistelu paalupaikasta käytiin Red Bullin ja Ferrarin kesken. Lopussa kamppailu kääntyi selkeästi Ferrarin eduksi, kun Charles Leclerc otti kärkisijan. Carlos Sainz kukisti Max Verstappenin niukasti viidellä tuhannesosalla ja varmisti, että eturivissä komeilevat huomenan punaiset autot. Sijat kolme ja neljä menivät Red Bulleille, kun Sergio Perez onnistui viimeisellä nopealla kierroksellaan ohittamaan Valtteri Bottaksen.

Leclerc oli tyytyväinen mies aika-ajon jälkeen.

– Red Bull on nopea suorilla, ja me olemme nopeita mutkissa. Huomisesta tulee tiukka kilpailu, monacolainen totesi Viaplayn haastattelussa.

Mersut vaikeuksissa

Mielenkiinto kohdistui Mercedekseen, sillä tallin autot olivat väläytelleet hyvää vauhtia harjoituksissa. Lewis Hamilton onnistuikin alkukauteen nähden upeasti ja oli lopulta kuudes. Tallin toinen kuljettaja George Russell oli sen sijaan vaikeuksissa läpi koko aika-ajojen. Lopulta Russellin tie nousi pystyyn Q2:ssa, jossa britti jäi sijalle 12. Russell valitteli tiimiradiossa auton pomppimista, mistä Mercedes on kärsinyt koko alkukauden.

Viaplayn haastattelussa Russell oli ymmällään, miksi auto ei toiminut.

– Auto pomppi koko ajan. Eilinen meni hyvin, mutta tämä oli historian huonoin aika-ajo, Russell puhisi.

Alpha Taurien kulku oli vahvaa, sillä Pierre Gasly ja Yuki Tsunoda ylsivät molemmat viimeiseen osioon ja kaappasivat lähtöruudusta sijat seitsemän ja yhdeksän.

sijoitus:kuljettaja:talli:aika/ero:
1Charles LeclercFerrari01.28,796
2Carlos SainzFerrari0,190
3Max VerstappenRed Bull0,195
4Sergio PerezRed Bull0,240
5Valtteri BottasAlfa Romeo0,679
6Lewis HamiltonMercedes0,829
7Pierre GaslyAlphaTauri0,894
8Lando NorrisMcLaren0,954
9Yuki TsunodaAlphaTauri1,136
10Lance StrollAston Martin1,880
11Fernando AlonsoAlpine
12George RussellMercedes
13Sebastian VettelAston Martin
14Daniel RicciardoMcLaren
15Mick SchumacherHaas
16Kevin MagnussenHaas
17Guanyu ZhouAlfa Romeo
18Alexander AlbonWillliams
19Nicholas LatifiWilliams
20Esteban OconAlpine

Seuranta

Klo 0.05 Ferrari miehittää siis eturivin. Verstappen teki pienen virheen viimeisellä nopealla kierroksellaan, eikä edes ajanut yritystään loppuun asti. Perez kykeni omaan parhaaseensa viimeisellä yrityksellä ja ohitti sen turvin Bottaksen, mutta tallikaverin aikaan veto ei ihan riittänyt. Lewis Hamiltonille plusmerkkinen aika-ajo pitkästä aikaa.

Klo 0.02 Q3-tulokset 

Klo 0.01 Sergio Perez ohittaa kuitenkin Bottaksen. Suomalainen hienosti viides!

Klo 0.01 Leclerc lataa kuitenkin loppuradan kovempaa ja ottaa paalupaikan! Bottas nousee neljänneksi!

Klo 0.00  Carlos Sainz jysäyttää hirmuisen pohja-ajan ensimmäiseen sektoriin!

Klo 23.59 Bottas saa tiimradiossa ohjeita jarrujen käytöstä. Suomalainen ei turhia höpöttele radioon vaan ajaa keskittyneesti.

Klo 23.58 Reilu kaksi minuuttia aika-ajoja jäljellä. Onnistuuko Valtteri pitämään viidennen sijan, vai jopa nousemaan neljänneksi?

Klo 23.57 Kaikki muutkin autot tulevat varikolle, ja kohta on odotettavissa loppukliimaksi. Kolmen kärki on vain kahdeksan sadasosan sisässä. Perez on neljäntenä puoli sekuntia tallitoveriaan perässä. Tilanne alla:

Klo 23.55 Bottas tulee varikolle. Tällä hetkellä Valtteri on kuitenkin hienosti viidentenä. Vielä on odotettavissa yksi tai kaksi hyökkäystä. Aika-ajoja jäljellä noin viisi minuuttia.

Klo 23.53 Verstappen lataa kovimman ajan, Leclerc ja Sainz aivan hollantilaisen perässä. Bottas jää ensimmäisellä yrityksellään melkein sekunnin kärkimiehille.

Klo 23.50 Kolmas ja viimeinen osio on käynnissä. Bottaksella on loistavat mahdollisuudet ottaa paikka aivan kärjen tuntumasta.

Klo 23.43 Q2 tulokset – oikealla taulukossa kierrosmäärä

Klo 23.40 Valtteri Bottas jysäyttää kovan ajan! Bottas nousee kuudenneksi reilun kuuden kymmenyksen päähän kärjestä.

Klo 23.38 Bottas lähtee taas radalle. Suomalainen on kahdeksantena, mutta noteerausta pitää luultavasti parantaa, jos haluaa kärkikymmenikköön.

Klo 23.38 Russell parantaa seitsemänneksi, mutta aikaerot ovat todella pienet. Sijat 6-13 ovat vain muutaman kymmenyksen sisässä.

Klo 23.36 Tällä hetkellä sijoilla 11-15 ovat Stroll, Schumacher, Vettel, Ricciardo ja Russell.

Klo 23.33 Russellin Mercedes pomppii aivan hullun lailla. Auto lähtee lähes miehen kontrollista ja mies joutuu keskeyttämään nopean kierroksensa. Russell on toistaiseksi viimeisenä Q2:ssa.

Klo 23.32 Valtteri Bottas parantaa noin neljä kymmenystä toisella yrityksellään. Tällä hetkellä suomalainen on seitsemäntenä.

Klo 23.30 Verstappen täräyttää taas kovan ajan 1.29.202 heti toisen osion alkuun. Bottas jää hollantilaisen vedosta peräti 1,403 sekunnin päähän.

Klo 23.27 Toinen osio on jo käynnissä. Mick Schumacher lähtee heti radalle. Myös Bottas on radalla.

Klo 23.24 Leclerc oli siis Q1:n nopein, Verstappen toinen, Perez kolmas,Sainz neljäs ja Hamilton viides.

Klo 23.21 Muut putoajat ovat Nicholas Latifi, Alexander Albon ja Guanyu Zhou.

Klo 23.21 Bottas on lopulta viimeinen, joka jatkaa seuraavaan osioon. Haasin Kevin Magnussen tippuu ensimmäisenä pois jatkosta.

Klo 23.20  Vettel tiputtaa Bottaksen 15:nneksi. 

Klo 23.19 Bottas on sijalla 13. Vaikuttaa siltä, että suomalainen etenee seuraavaan osioon.

Klo 23.17 Russell valittaa tiimiradioon, että auto pomppii edelleen paljon. Hamilton onnistuu parantamaan omaa nopeinta kierrostaan. Britti nousee viidenneksi.

Klo 23.16 Harjoituksissa kolaroinut Ocon ei ole mukana aika-ajoissa, joten ensimmäisessä osiossa tippuu vain neljä kuljettajaa. Bottaksen sijoitus on tällä hetkellä 12:s.

Klo 23.14 Lewis Hamiltonilla on vaikeaa. Britti on vasta sijalla 16 ja shikaani menee pitkäksi ja pilaa nopean kierroksen yrityksen. Tallikaveri George Russell on sijalla kahdeksan, juuri Valtteri Bottaksen edessä.

Klo 23.11 Charles Leclerc kiilaa kärkeen ajalla 1.29,474. Verstappen vastaa, mutta jää lähes neljä kymmenystä monacolaiselle. Bottaksen ensimmäinen yritys nostaa suomalaisen yhdeksänneksi.

Klo 23.09 Valtteri Bottas on myös lähtenyt liikkeelle. Suomalainen on toistaiseksi Esteban Oconin ohella ainoa, joka ei ole saanut aikaa.

Klo 23.07 Mercedes on löytänyt taas melko hyvän vauhdin. George Russell kiilaa kolmanneksi +0,572 kärkiaikaa perässä.

Klo 23.05 Verstappen täräyttää heti ensimmäisellä yrityksellään kovan ajan 1.30,235 ja siirtyy kärkeen.

Klo 23.05Carlos Sainz tykittää pohja-ajan 1.30,858. Leclerc jää ensimmäisellä yrityksellään tallikaverilleen lähes puoli sekuntia.

Klo 23.03 Haasit säntäävät ensimmäisenä radalle. Bottas odottelee vielä varikolla parempaa rakoa.

Klo 23.00 Aika-ajot käynnistyvät! Tervetuloa mukaan seurantaan!

Klo 22.56 Miamissa kuljettajilla on ollut isoja ongelmia renkaiden pidon kanssa. Ossi Oikarinen kertoi Viaplaylla, että radan päällystettä on uusittu viikonlopun aikana, ja sen odotetaan parantavan pitoa, varsinkin aika-ajojen loppua kohti.

Klo 22.50 Miamiin ennustettiin etukäteen vesisadetta, mutta tällä hetkellä rata on kuiva ja sää näyttää hyvältä.

Klo 22.45 Aika-ajot alkavat Suomen aikaa kello 23. Lauantain kolmansien harjoitusten nopein oli Red Bullin Sergio Perez. Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi sijalle 14 ja kauas kärjestä, mutta suomalaisella on hyvät mahdollisuudet päästä aina viimeiseen osioon asti.

Lue myös:

    Uusimmat