Miamin F1-radan kauhumutka aiheuttanut jo kahdesti vakavan vaaran: "Varmaankin urani kovin ulosajo"

Kaksi rajua ulosajoa samaan betoniseinään ovat herättäneet keskustelua ennen ensimmäistä Miamin F1-kisaa. Alpine-kuski Esteban Ocon paiskautui seinään peräti 51 G:n voimalla.

Ocon paukautti lauantain harjoituksissa autonsa muuriin samassa mutkassa 13, jossa Ferrarin Carlos Sainz oli päivää aiemmin.

Ranskalaiskuski nousi autostaan itse, mutta vaurioiden takia tiimi ei saanut hänen ajokkiaan kuntoon riittävän nopeasti aika-ajoja varten.

Ocon oli kriittinen Kansainvälisen autoliiton FIA:n toimintaa kohtaan. Osuma tuli auton kylkeen loivassa kulmassa, mutta tuntui silti voimakkaana iskuna.

– Tuo on oikeasti aivan sietämätöntä. Se oli 51 G:tä siitä, minkä ei olisi pitänyt olla noin kova isku, Ocon kauhisteli Motorsport.comille.

Alpine-kuskin mukaan järjestäjillä olisi ollut tarpeeksi aikaa reagoida perjantain harjoitusten jälkeen tapahtuneeseen. Sainz oli ottanut asian puheeksi kuskipalaverissa.

– Olimme kaikki siellä kuuntelemassa, kun Carlos valitti kilpailunjohtajalle (Niels Wittich), eikä mitään tehty. Carlos sanoi, että isku oli aivan liian kova. Tänään se tuntui valtavalta. Se oli varmaankin koko urani kovin ulosajo, Ocon sanoi.

– Eilen Carlos loukkasi, ja tänään minä. FIA:n pitäisi tehdä enemmän töitä turvallisuutemme eteen.

Sainz kertoi painottaneensa asiaa Wittichille varsin selväsanaisesti.

– Sanoin, että laittakaa Tecpro-pehmusteet sinne, koska se on todella kova betoniseinä. Esteban ajoi ulos, ja varmasti tunsi sen myös. Tämä on yksi asioista, joita en koskaan ymmärrä, Sainz totesi Sky Sportsille.

– Olen pahoillani, että olen kriittinen, mutta sanoin FIA:lle tuosta eilen, ettei törmäyksen kakkosvaihteella pitäisi tuntua noin kovalta. Tänään niskani oli aika kipeä, Sainz kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat