F1-kärkitallien välit kireinä – Toto Wolffin kyseenalainen temppu sai Red Bull -pomon raivon partaalle

0:56
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei pitänyt lainkaan siitä, miten hänen kollegansa Toto Wolff toimi Britannian GP:n kohukolarin jälkeen. Horner hermostui siitä, miten Mercedeksen tallipäällikkö Wolff ryntäsi lobbaamaan tuomareita – hamutessaan suotuisaa lopputulosta.

Sunnuntain Britannian GP sai dramaattisen käänteen, kun Mercedeksen brittikuski Hamilton osui yhteen kisaa johtaneen Max Verstappenin kanssa. Kohutilanne nähtiin kisan ensimmäisellä kierroksella, Copse-mutkassa. Kolari syntyi, kun Hamilton haki ohitusta sisäpuolelta. Hamilton osui Verstappenin auton takapäähän niin, että Red Bull -kuski lensi vauhdilla päin ratavalleja.

Tästä käynnistyi miekkailu. Sekä Red Bullin että Mercedeksen johtojäsenet ottivat yhteyttä kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtajaan Michael Masiin.

Jutun yläreunan videolla Mercedeksen viesti FIA:lle.

Red Bullin viesti:

0:53

Mercedeksen tallipäällikkö Wolff otti voimakkaammat keinot käyttöön. Wolff marssi tuomariston eteen kertomaan Mercedeksen puolustuskannan.

Kun Red Bull kuuli tästä, Horner lähti välittömästi kohti tuomariston koppia.

– Kun kuulin, mitä hän oli tekemässä, menin ja näin Toton, joka oli lobbaamassa tuomareita, Horner sanoi muun muassa Daily Expressin mukaan.

– Minun täytyi mennä varmistamaan se, että meidän näkökantamme on edustettuna. Minusta ei ole oikein, että tallipäälliköt menevät ja yrittävät vaikuttaa tuomareiden kantaan, Horner jatkoi.

Tätä kautta Red Bull -pomo oli raivoissaan Wolffin ratkaisusta.

– Minusta on aivan anteeksiantamatonta, että hän meni sinne ja yritti vaikuttaa päätökseen, Horner murisi.

Hamilton sai lopulta 10 sekunnin aikarangaistuksen. Hän nousi siitä huolimatta kilpailun ykköseksi. Red Bull on väläytellyt mahdollisuutta, jossa se hakee tapaukselle uutta tutkintaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja