Red Bull väläyttelee: haetaanko Lewis Hamiltonille vielä kovempaa rangaistusta?

2:31
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan energiajuomayhtiön F1-talli saattaa viedä Lewis Hamiltonin rangaistustapauksen eteenpäin. 

Mercedes-kuski Hamilton sai 10 sekunnin aikarangaistuksen, kun hän osui yhteen Red Bullin Max Verstappenin kanssa Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella. Hamiltonin auton etupää kolahti Verstappenin auton takapäähän niin, että hollantilainen lensi vauhdilla päin ratavalleja.

Kilpailun tuomaristo määritti tuomion jo kisan alkuvaiheilla. Verstappen itse piti ratkaisua epäoikeuden mukaisena, sillä se ei "hyödytä Red Bullia mitenkään".

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko vaati jopa kilpailukieltoa Hamiltonille Britannian kisan kohukolarista.

Tapaus saattaa saada vielä lisäkierroksia, sillä Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner väläyttää mahdollisuutta, jossa talli valittaa päätöksestä.

– Tiedämme, että meillä on tiettyjä oikeuksia olemassa. Valitettavasti vain lopputulos saattaa olla... tuomariston kanta on kuitenkin aina aika kiveenhakattu, Horner pohti kisan jälkeen.

– Voi olla, että on turhaa viedä tapausta eteenpäin, mutta pitää katsoa, että mitä teemme. Käymme tilanteen läpi.

Itse valittaminen ei tapahdu mitenkään yksinkertaisen kaavan kautta. Kansainvälisen autoliiton FIA:n sääntöjen mukaan Red Bull ei voi valittaa suoraan kisarangaistuksista, kuten tässä tapauksessa 10 sekunnin aikasakosta. Sen sijaan Red Bullin pitäisi löytää jotain uusia tapahtuneeseen liittyviä elementtejä, joiden myötä se voisi vedota FIA:aa tutkimaan tapausta tarkemmin.

Hamilton sai 10 sekunnin aikasakon lisäksi kaksi rangaistuspistettä tapahtuneesta. Hän nousi rangaistuksesta huolimatta sunnuntain kisan voittajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja