F1-asiantuntijat lähes yksimielisiä: Valtteri Bottaksen voitettava mestaruus tällä kaudella

5:25
Videolla Valtteri Bottaksen haastattelu C Moren Urheilusuorasta.

Tarjoaako tuleva kausi Valtteri Bottakselle kaikkien aikojen sauman maailmanmestaruuteen? Viikonloppuna alkava sesonki kun on normaalista poikkeava. Pystyykö Bottas hyödyntämään saumansa ja tuleeko hänestä historian neljäs suomalainen F1-maailmanmestari?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime kaudella Bottas oli tallikaverinsa Lewis Hamiltonin pahin haastaja. Alkukaudella Bottas oli tovin ajan MM-taulukon kärjessä.

Ongelmaksi muodostui tasaisuus. Hamilton repi ratkaisevan eron keskikesällä, eikä Bottas pystynyt enää vastaamaan tähän.

Tällä kaudella tilanne on poikkeava. F1-sarja on kaavaillut loppukaudelle 15 kisaa. Todellisuudessa kilpailujen lukumäärä voi olla jopa vielä tätä pienempi.

Puhutaan tiukasta rypistyksestä.

C Moren F1-asiantuntijat ovat lähes yksimielisiä siitä, että tuleva kausi tarjoaa Bottakselle kaikkien aikojen mahdollisuuden mestaruuteen. Ja samalla asetelma on se, että Bottaksen on voitettava mestaruus. Nyt tai ei koskaan.

– Ilman muuta. Tämä on se kausi, Mika Salo näkee.

– Valtterin suoritukset ovat notkahtaneet aina puolessa välissä kautta, hyvän alun jälkeen. Nyt luvassa on vain puolikas kausi, joten Valterin pitäisi olla vahvoilla. Ja jos ottaa huomioon sen, että miten hyvin hän on ajanut aina kauden avauspuoliskon, niin hänellä pitäisi olla saumoja mestaruuteen. Alku on erittäin tärkeässä asemassa, Salo jatkaa.

– Mercedeksen sisällä on paljon turbulenssia. Mikä on Toto Wolffin tilanne? Ja mitä he ovat touhunneet muun muassa moottorisopimusten puolella. Kysymys on se, että pystyykö Mercedes pitämään dominanssinsa yllä – vielä tulevina vuosina? Valtterin kohdalla tilanne on selvä: nyt tai ei koskaan, C Moren F1-selostaja Niki Juusela linjaa.

– Valtteri on ajanut Hamiltonin rinnalla jo useamman kauden ajan. Valtteri tietää, että mitä vahvuuksia ja heikkouksia Lewisilla on. Fakta on se, että jos yksi tai kaksi pientäkin asiaa menee pieleen, niin todennäköisesti tallikaveri menee sillä verolla ohi. Valtterin hyökkäyksen pitää kestää koko kauden ajan. Nollasarakkeita ei vain voi tulla. Tärkeintä on se, että miten kausi lähtee liikkeelle. Jos Valtteri voittaa neljä ensimmäistä kisaa, niin silloinhan tilanne näyttää todella hyvältä. Mutta siitä pitää sitten vain jatkaa, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander perkaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ainoa rintamasta eroava taho on Ossi Oikarinen, joka ei allekirjoita väitettä kaikkien aikojen saumasta.

– Jos Bottas jatkaa ensi kaudella Mercedeksellä, niin silloin puhutaan taas samasta asetelmasta. Heillä on silloinkin ihan yhtä hyvä auto. Toki, jokaisen kuljettajan pitäisi ajaa niin kuin kyse olisi hänen viimeisestä vuodestaan F1-sarjassa.

Oikarisella on selvä näkemys siitä, mitä Mercedeksen suomalaiskuski kaipaa, jotta hän voisi napata mestaruuden.

– Tasaisuutta, sen hänen nopeutensa kylkeen. Niin, että keskikaudella nähty notkahdus jäisi pois. Jos noin käy, niin miksei Valtteri voisi ajaa mestaruudesta?

– Tietysti fakta on se, että hän ajaa yhtä maailman parasta kuskista vastaan. Se tekee tilanteesta vaikean, Oikarinen sanoo ja viittaa Hamiltoniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja