Valtteri Bottaksen F1-autoon näyttävä muutos – suomalaiskuski hehkuttaa: "Seison ylpeästi tämän takana"

Ensi viikonloppuna alkavalla F1-kaudella ei nähdä hopeanuolia. Viime vuosien aikana sarjaa dominoinut Mercedes ilmoitti maanantaina näyttävästä uudistuksesta, jonka myötä Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin menopelit muuttavat muotoaan.

Mercedes ottaa käyttöön mustan värityksen, joka pysyy sen autoissa koko kauden 2020 ajan. Tällä eleellä saksalaistalli haluaa ilmaista tukensa rasismin vastaiseen taisteluun.

Kuva Mercedeksen W11-autosta mustalla värityksellä:

Aiempi väritys:

Mercedeksen kuljettajista Lewis Hamilton on ollut isosti esillä Black Lives Matter -kampanjaan liittyen. Myös suomalaiskuski Bottas osallistuu taisteluun, hehkuttaen tallinsa elettä.

– F1-maailmassa kyse on suorituskyvystä, mutta lajin yllä on yhä muureja niille, jotka tulevat ei niin perinteikkäistä taustoista. Meille on tärkeää, että osoitamme sitoutumisemme muutosten edessä, Bottas sanoo tallin tiedotteessa, jatkaen:

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa F1:ssä tai koko yhteiskunnassa. Seison ylpeästi tallin, Lewisin ja Mercedes-Benzin takana, tämän tärkeän eleen kohdalla.

Mustaväritteinen Mercedes nähdään ensimmäistä kertaa radalla perjantaina, kun Itävallan GP -viikonloppu pyörähtää käyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat