Ex-koripalloilija Shawn Huff on lähes kaksi metriä pitkä – tällaisia haastateita hän uskoo pituutensa aiheuttavan TTK-parketilla

Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -tanssiparit 29:13
Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat julkistettiin torstaina. Katso koko julkistamistilaisuus videolta!

Shawn Huff on yksi tulevan TTK-kauden tähtioppilaista.

MTV:llä heittäydytään syksyllä jälleen tanssin pyörteisiin, kun Tanssii Tähtien Kanssa palaa televisioruutuihin jo 16. tuotantokauden voimin. Tulevalla tuotantokaudella tanssiparketille hyppää 11 tähtioppilasta, joista yksi on entinen koripalloilija ja Vihreiden kaupunginvaltuutettu Shawn Huff.

Huff vetää tanssikengät jalkaan avoimin ja odottavaisin mielin. Hän kuvaa kutsun ohjelmaan olleen positiivinen yllätys, josta hän on todella iloinen.

– En olisi ikinä uskonut, että minua pyydettäisiin mukaan. Olen saattanut ehkä vitsillä heittää, että olisi kivaa olla siellä tanssimassa. Olin positiivisesti yllättynyt, että jes, pääsen testaamaan omia rajojani, etenkin, kun tekeminen on fyysistä. Urheilijalle se sopii, vaikka liikkeet saattavatkin olla vähän erilaisia, hän naurahtaa.

Huff on mielissään päästessään haastamaan itsensä tanssiparketilla. Hän toteaa, että vahva urheilutausta voi olla kilpailussa sekä siunaus että kirous. 

– Jotkut liikeradat ovat ehkä niin vahvasti lihasmuistissa, että niitä voi olla vaikea rikkoa. Plussaa taas on se, että uskon olevani aika helppo valmennettava. Se, onnistunko, on eri asia, mutta ainakin osaan hyvin kuunnella ja olen kova tekemään töitä, hän pohtii.

Viime vuonna uransa ammattilaiskoripalloilijana päättänyt urheilija ounastelee, että yksi hänen vahvuuksistaan voisi olla myös fyysinen kunto. Mahdolliseksi sudenkuopakseen hän puolestaan nimeää lihasmuistiin iskostuneiden liikeratojen lisäksi pituutensa.

– Minähän olen melkein kaksimetrinen. Kaksimetrisen liikkeitä on vaikea piilottaa. Isot liikkeet voivat olla hienoja, mutta kyllä ne virheetkin ovat varmaan aika näkyviä, hän nauraa ja lisää luottavansa kuitenkin tanssinopettajansa Saana Akiolan kykyyn kehittää koreografioita, joissa keskitytään Huffin vahvuuksiin.

Huff kertoo hänen ja Akiolan tulevan hyvin toimeen keskenään. Hän odottaa mielenkiinnolla sitä, millaisia haasteita tanssinopettaja tulee hänelle heittämään ja kuinka paljon tämä ylipäätään uskaltaa haastaa Huffia heti tanssiharjoitusten alkaessa.

Tulevalta tanssisyksyltä Huff odottaa kaikkein eniten esiintymiseen liittyvää jännitystä.

– Urheilijana tietää sen jännityksen ennen isoa suoritusta. Se fiilis on aivan mahtava. Loputtomiin ei voi treenata, vaan jossain vaiheessa pitää luottaa siihen, että osaa tai hyväksyä, ettei osaa niin hyvin, ja silloin pitää päästää irti ja antaa mennä. Sitä odotan, hän sanoo.

– Ja sitten se, että Saana opettaisi minut tanssimaan, se olisi ihan kiva, hän naurahtaa.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 3.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla MTV Katsomossa ma 4.9. alkaen. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat