Mainos

Ex-applelaisten firman laitteet tekevät vanhoista autoista nykyaikaisia

Autot

Startup-yhtiö Pearl valmistaa autoihin lisälaitteita, joilla vanhoihin autoihin saadaan tuotua uusien autojen ominaisuuksia. Yhtiön ensimmäinen tuote on kännykkään kytkettävä peruutuskamera.

Kolmen entisen Apple-insinöörin muodostaman startup-yhtiö Pearlin lisälaitteilla vanhakin auto oppii uusia temppuja. Pearlin 70 työntekijästä 50 on entisiä Applen työntekijöitä, joten tuotteet antavat osviittaa siitä, millaisia Applen valmistamat autotarvikkeet voisivat mahdollisesti olla.

Pearlin ensimmäinen tuote on aurinkopaneelilla toimiva peruutuskamera RearVision, joka yhdistetään kännykkään. Älypuhelimeen sekä auton ajoneuvotietokoneeseen yhdistetty peruutuskamera kiinnitetään rekisterikilpeen.

Kamerassa on 180 asteen näkymä, ja se tunnistaa taakse tulevat esteet ja varoittaa niistä merkkiäänellä.

Virtaa laite saa aurinkopaneelista. Yhden aurinkoisen päivän jäljiltä kameran akku kestää jopa viikon. Parhaimmillaan akkuun mahtuu virtaa koko kuukauden tarpeiksi.

Peruutuskamera tunnistaa auton oman ajotietokoneen avulla auton liikesuunnan ja käynnistyy, kun auto peruuttaa, ja sammuu, kun auto alkaa liikkua eteenpäin. Auton peruuttaessa kameranäkymä näkyy älypuhelimen näytöltä. Kamerassa on valittavissa kolme erilaista näkymää.

Pearlin RearVisionin hinta on noin 440 euroa, ja se tulee myyntiin syyskuussa. Yhtiö lupaa laitteilleen myös säännöllisiä päivityksiä.

Pearlin toimitusjohtaja Bryson Gardner uskoo tuotteillensa olevan tilausta.

– Autoteollisuus on keskittynyt pääasiallisesti uusiin autoihin. Me päätimme satsata jo olemassa olevaan autokantaan.

Lähde: The Verge


---

Sadan vuoden päästä Mini näyttää ja tuntuu tältä?

2:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.