Etelä-Suomi on pian maan kylmin paikka: Pekka Pouta näyttää, miten hyytävä pakkanen kiristää otettaan – "Ensi viikolla luvassa taas kunnon myrsky"

3:41
Katso koko ennuste yllä olevalta videolta!

Etelä-Suomi on pian Suomen kylmin paikka, kun pakkanen kiristää otettaan, mutta samalla pohjoisessa lauhtuu.

Jo ensi yönä pakkanen laskee maan etelä- ja keskiosassa selkeillä alueilla 25–35 pakkasasteen välille, ja vielä huomenna etelärannikolla ja idässä voidaan mitata yli 20 asteen pakkasia.

Foreca kertoi jo eilen, että lämpötila tuntuu tosin paljon kylmemmältä, mitä mittari näyttää.

Esimerkiksi Helsingin alimmaksi lämpötilaksi ennuste näytti huomiselle -18 astetta, mutta "tuntuu kuin" -lämpötila voi olla jopa -28 astetta.

Pilven "ameebamainen lilluminen" vaikuttaa säähän

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että säähämme vaikuttaa pilvilautan "ameebamainen lilluminen" Suomen yllä, mikä tekee ennustamisen hankalaksi.

– Hetken aikaa tuo ameebamainen pilvi käväisee etelässäkin, mutta hyvin pian pieni kaistale hyvin kylmää pakkasilmaa saapuu Etelä-Suomeen ja lauantaina pakastuu uudestaan.

Kunnon myrsky lähestymässä ensi viikolla

Ennusteessa on mukana myös mielenkiintoinen käänne näkyvissä, sillä sen mukaan ensi viikon puolivälissä Suomeen olisi tulossa myrsky.

– Keskiviikon ja torstain vaiheella Suomeen on tulossa ihan kunnon myrsky. Siinä tosin ennustettavuus heikkenee aika lailla.

Tämän hetken ennusteen mukaan näyttäisi siltä, että myrskyn jälkeen lämpötila käväisisi etelässä hetken jopa plussalla, mutta pakastuisi uudelleen.

Katso koko ennuste yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja