Lapsi kuoli auton ajettua päin kahta alaikäistä Hollolassa

Toinen Hollolassa maanantaina iltapäivällä auton alle jääneistä lapsista on kuollut, vahvistaa STT:lle Hämeen poliisi.

Onnettomuudessa henkilöauton kuljettaja törmäsi autollaan tien laidassa pysähdyksissä olleeseen motocrosspyörään ja sen luona olleisiin kahteen alakouluikäiseen lapseen. Onnettomuus tapahtui Miekkiöntiellä maanantaina kello 16:n jälkeen.

Lapset loukkaantuivat törmäyksessä vakavasti, ja toinen heistä kuoli myöhemmin vammoihinsa. Poliisin tietojen mukaan toisen vakavasti loukkaantuneen lapsen tila on tällä hetkellä vakaa.

Lapsen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat. Lehden tietojen mukaan surmansa saanut oli alle 10-vuotias.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja

Poliisilla on alustava käsitys onnettomuuden syystä.

– Kuljettaja on ilmeisesti häikäistynyt auringosta ja sen vuoksi ajautunut tien sivuun ja osunut näihin lapsiin, kertoo STT:lle tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Vornanen Hämeen poliisista.

Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta ja kuolemantuottamuksesta.

Hämeen poliisi on tavoittanut yhden onnettomuuden silminnäkijän, mutta kaipaa yhä havaintoja onnettomuudesta. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen perustutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat