Etäopetusta vai takaisin kouluihin? Näin eri tavoin tavalliset kansalaiset vastasivat

Etäopetukseen vai ei? Näin tavalliset kansalaiset vastaavat 3:56
Katso, miten eri tavoin ihmiset perustelivat näkemyksiään etäkoulusta.

MTV Uutisten tietojen mukaan kouluihin ei ole tulossa etäopetussuositusta. Hallituksen koronaministeriryhmän neuvottelut ovat loppusuoralla.

Ryhmä on neuvotellut rajoituksista Säätytalossa Helsingissä iltapäivästä alkaen. Kokouksen alku venyi, kun ministerit saivat perusteellisen tilannekatsauksen omikronista.

MTV Uutiset kävi kysymässä helsinkiläisessä kauppakeskus Triplassa tavallisilta kansalaisilta, mitä mieltä he ovat etäopetuksen mahdollisuudesta. Kysymys jakoi mielipiteitä. 

– Se on hyvä ajatus, totesi helsinkiläinen Uddin.

– Koronatilanne on niin paha, että jotain täytyy tehdä. Kun tilanne paranee, sitten voidaan palata kouluun, hän jatkoi.

Täysin toista mieltä oli Joonas. 

– Ei missään tapauksessa. Siitä ei ole vastaavaa hyötyä. Mielestäni pitäisi keskittyä vahvistamaan immuniteettia sen sijaan, että estettäisiin kulkutautia, hän sanoi.

"Etäkoulussa on helpompi keskittyä"

Myös koululaisilla oli asiasta erilaisia mielipiteitä. Nuorten kaveriporukassa äänet jakautuivat 2–1 etäkoulun puolesta.

–  Lapsille ja nuorille tulee siitä itsetuhoisuutta ja masentuneisuutta, kun he joutuvat olemaan kotona ilman vanhempia, 9-luokkalainen Pekka perusteli mielipidettään.

Hänen ystävänsä Jani oli toista mieltä. 

– Mua kiusataan koulussa, kun mun kaikki kaverit on muualta. Siksi mun mielestä pitää mennä etäopetukseen, kun sitten mulla on parempi olo. Mun luokassa huudetaan koko ajan. Siellä ei voi keskittyä, hän selitti näkemystään.

Katso, miten eri tavoin ihmiset perustelivat näkemyksiään etäkoulusta yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat