Esikoistaan odottava Matti Nykäsen Eveliina-tytär avautuu lapsettomuudesta – raskautta yritettiin pitkään: "Olin äärettömän surullinen omasta puolestani"

6:40
Ystävä muisteli Matti Nykästä tämän kuoleman vuosipäivänä – ihmetteli joskus suomalaisten käytöstä Mattia kohtaan

Eveliina Mäntykangas kertoo sosiaalisessa mediassa tuskasta ja paineista, joita hän koki pitkään yrittäessään tulla raskaaksi.

Eveliina Mäntykangas kertoi marraskuussa odottavansa esikoistaan. Hiljattain julkaisemassaan päivityksessä nainen kertoo, että raskaaksi tuleminen ei ollut hänelle helppoa. Mäntykankaan mukaan raskaaksi tulemista yritettiin pitkään ja matka oli hänelle rankka. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– "Kyllä se sieltä tulee kun et stressaa" on maailman hirvein lause, mitä sain kuulla viimeisen kolmen vuoden aikana aika paljon kun kerroin ihmisille, että haluaisin maailman eniten saada lapsen ja tulla äidiksi. Tuo lause on sellainen, että sen kuullessaan tekee mieli vaan räjähtää ja huutaa. Se suututtaa oikeasti todella paljon sellaista ihmistä, joka ei itse pysty tekemään omalle tilanteelleen yhtään mitään. Älä siis sano sitä yhtään kenellekkään, Mäntykangas muistuttaa päivityksessään. 

Mäntykankaan mukaan hän teki kaikkensa viime vuosien aikana tullakseen raskaaksi. Hän kertoo kokeneensa epäonnistumisen tunnetta joka kuukausi kuukautisten tullessa, kun taas monet hänen ympärillään tulivat raskaaksi. 

Vaikka Mäntykangas iloitsi muiden perheuutisista, olivat ne kova paikka hänelle itselleen. 

– Vaikka olen ollut super onnellinen muiden puolesta, niin kyllä mun täytyy myöntää, että esimerkiksi ystävien babyshowereita järkkäillessä tai vauvoja katsoessa vesi kierti silmissä ja pala oli kurkussa koska olin äärettömän surullinen omasta puolestani. Miksi minä? Miksen mä ole raskaana? ⁣

Kaikesta huolimatta Mäntykangas kertoo uskoneensa, että lopulta hänenkin haaveensa toteutuisi. Näin kävi, ja naisen laskettu aika on vuoden 2021 toukokuussa. 

– Tälle asialle oli oma aikansa mun elämässä ja tammikuussa meillä on rakenneultra jossa toivottavasti kaikki hyvin. 

30-vuotias Eveliina on helmikuussa 2019 menehtyneen mäkihyppylegendan Matti Nykäsen tytär. Mäntykankaan äiti Pia Mäntykangas (ent. Hynninen) avioitui Nykäsen kanssa vuonna 1989. Eveliina syntyi vuonna 1990, ja avioliitto päättyi eroon seuraavana vuonna. 

Eveliina kertoi keväällä Janni Hussin podcastissa, että elämä oli ajoittain stressaavaa, kun oma isä oli koko kansan tuntema mäkimies.

– Kyllä sitä on pitänyt elää sellaisessa pienessä valmiustilassa. Pienempänä se oli noloa ja sitä hirveästi häpesi. Se yhdistettiin minuun hirveän nopeasti. Minusta välillä tuntui, että minä olin Matti Nykänen, enkä hänen tyttärensä, hän kuvaili tuntojaan podcastissa.

– Se oli tosi raskasta aina ala-asteelta lähtien 23-vuotiaaksi. Aikamoista myllyä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja