Eveliina Mäntykangas kertoo podcastissa, kuinka häpesi isäänsä pienenä: "Välillä tuntui, että minä olin Matti Nykänen, enkä hänen tyttärensä"

2:06
Matti Nykänen siunattiin haudanlepoon Jyväskylässä.

Eveliina Mäntykangas kertoo tuntemuksistaan Janni Hussin podcastissa.

Radiojuontaja ja somevaikuttaja Janni Hussi pitää omaa Hussipodi-podcastia. Uusimman jakson vieraaksi Hussi sai edesmenneen mäkilegendan Matti Nykäsen tyttären Eveliina Mäntykankaan. Mäntykankaan äiti Pia Mäntykangas (ent. Hynninen) meni naimisiin Matti Nykäsen kanssa vuonna 1989. Eveliina syntyi vuonna 1990, ja avioliitto päättyi seuraavana vuonna. Matti Nykänen menehtyi viime vuoden helmikuussa.

Mäntykangas kertoo Hussille, että elämä on ollut stressaavaa, kun oma isä oli koko kansan tuntema mäkimies.

– Kyllä sitä on pitänyt elää sellaisessa pienessä valmiustilassa. Pienempänä se oli noloa ja sitä hirveästi häpesi. Se yhdistettiin minuun hirveän nopeasti. Minusta välillä tuntui, että minä olin Matti Nykänen, enkä hänen tyttärensä.

– Se oli tosi raskasta aina ala-asteelta lähtien 23-vuotiaaksi. Aikamoista myllyä.

Hussi kertoo podcastissa siitä, kuinka hän joutui koulukiusatuksi ja joutui vaihtamaan sen vuoksi yläastetta. Mäntykangas samaistuu asiaan, sillä häntä kiusattiin ala-asteelta aina yli parikymppiseksi asti. Mäntykangas kertoo olevansa hyvin herkkä ihminen ja suojautui kiusaajilta vahvan ulkokuorensa avulla, sillä hän ei halunnut näyttää herkkyyttä kiusaajilleen.

– Nykyinen parisuhde on laskenut muuria. Olen oppinut sen kautta tosi paljon itsestäni, Mäntykangas kertoo.

Hussi kertoo podcastissa, että hänen avopuolisonsa Joel Harkimo harmittelee, että hänet identifioidaan isän Hjallis Harkimon kautta. Mäntykangas pystyy samaistumaan asiaan, että hänet tunnetaan Matti Nykäsen tyttärenä.

– Uskon, että se on pitkän aikaa. Se on aivan sama, olisinko antanut nämä haastattelut, mitä olen antanut. Vai olla antamatta. En pääse asiaa karkuun ikinä tai milloinkaan.

– Mitä minulla on ollut sanottavaa, olen sanonut, eikä tarvitse stressata asiaa. Nyt voin mennä itsenäni eteenpäin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja