Entinen SM-liigatähti avautui SHL-karsintojen jälkeen – "Onko kukaan soittanut Kärppiin?"

1:49
Suomalaishyökkääjä Oula Palveesta jatkoaikasankari: Brynäs säilyi SHL:ssä, HV71 sarjaporrasta alemmas.

Jääkiekon SM-liigastakin muistettavalla Josef Boumediennella riitti epäilijöitä, kun hän hyppäsi Brynäsin peräsimeen juuri ennen Ruotsin SHL:n karsintasarjaa. Suomen ja Ruotsin passit omistava Boumedienne latasi voitokkaiden karsintojen jälkeen heidän suuntaansa kovaa tekstiä.

Brynäsiä valmentaneet Peter Andersson ja Viktor Stråhle saivat potkut vain kaksi päivää ennen HV71:tä pelatun karsintasarjan alkua. Boumedienne ja Nils Ekman astuivat todellisella pikakomennuksella hätiin.

Boumedienne hoitaa päätyönään NHL-seura Columbus Blue Jacketsin Euroopan kykyjenetsijän leiviskää ja toimii lisäksi SM-liigassa pelaavan Rauman Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedtin oikeana kätenä pelaajatarkkailussa. Valmennustehtävissä Boumedienne oli Eliteprospectsin mukaan toiminut aiemmin Lidingö Vikingsissä, jossa hän oli juniorien apuvalmentajana kaudella 2018–19.

Boumediennen tapaan myöskään Nils Ekmanilla ei ollut SHL-tason valmennuskokemusta. Monet kyseenalaistivatkin koutsikaksikon osaamisen.

Brynäs vei sunnuntaina päättyneen karsintasarjan kuitenkin otteluvoitoin 4–1 ja säilyi SHL:ssä. Ruotsin pääsarjassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1985 tähän saakka yhtäjaksoisesti pelannut HV71 sen sijaan putosi sarjaporrasta alemmas.

Boumedienne sai niin sanotusti viimeisen sanan, ja sen hän myös käytti.

– Tiedän, että monet spekuloivat johtajaominaisuuksillani. Onko kukaan tarkistanut, mikä minun johtajuustaustani on? En usko niin. Onko kukaan soittanut Blue Jacketsiin? Kauppakorkeakouluun? Onko kukaan soittanut Kärppiin tai Lidingö Hockeyhin? Helsinki Capital Partnersiin, jossa työskentelin ja istuin hallituksessa? Boumedienne heitti Aftonbladetin mukaan.

– En usko, että on ketään, joka on tehnyt kotiläksynsä. Jääkiekko ei ole niin vaikeaa. Sen osaavat kaikki, jotka ovat pelanneet jääkiekkoa pitkään. Voidaan kyseenalaistaa johtajuuden hallitseminen, mutta sitä ei pitäisi kyseenalaistaa ennen tutkimuksen tekemistä. Kysy niiltä, jotka kritisoivat, olivatko he tehneet tutkimusta aikaisemmin.

Boumediennen mukaan "lahjattomat ihmiset" kyseenalaistavat osaamisen etukäteen ilman taustojen selvittämistä.

– Se ei vaivaa minua lainkaan. Olen pahoillani heidän puolestaan, Boumedienne sanoi ja lisäsi nauravansa asialle.

Myös NHL:ssä pelaajaurallaan nähty Boumedienne pelasi SM-liigassa takavuosina Tapparassa, Kärpissä ja Jokereissa. Ex-puolustajatähti voitti oululaisten riveissä kaksi Suomen mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja